Rimac najavio novi električni automobil

Dodajte komentar

Mate Rimac je prošle nedjelje otkrio nekoliko novosti za blisku budućnost, pa i dolazak novog modela.
Kao da najavljeni i u obliku koncepta prikazani C_Two nije bio dovoljan, Rimac otkriva dolazak još atraktivnijeg modela. Ranije smo već mogli saznati kako je premijera proizvodnog primjerka C_Two zakazana za ženevski salon automobila, a sada možemo saznati da to nije jedina novost koja nas očekuje.

Mate Rimac je dao intervju za britanski Top Gear, te između ostalog otkrio što planira u budućnosti. Tako je otkrio da C_Two, usprkos činjenici da je jedan od najjačih automobila na svijetu, neće ići na Nürburgring, bar ne u lov na rekord. Za to će poslužiti novi model, a C_Two će ipak dati naglasak na komfor.

“Donijeli smo neke odluke (za auto), poput električnog podešavanja sjedišta i lakše koristivih svakodnevnih guma, ne nešto kao Trofeo R. Stoga ne možemo srušiti rekord koji drže VW ID R ili Nio EP9, gdje su oba trkački automobili”, objašnjava Rimac trenutnu situaciju.

A onda je Rimac najavio da dolazi hard core model za C_Two: “Buduće varijante auta će biti fokusirane za stazu, pa ćemo možda ići na rekord. Svakako da mislimo na takve stvari”.

Prvi čovjek kompanije iz Svete Nedelje je pritom naglasio kako je C_Two testiran na različitim stazama, ali nije stvaran da bi obarao rekorde. “Nije napravljen da bi bio najbrži. Ali s njim se možete zabaviti. Ono što klijent traži nije biti sekundu brži na Ringu, nego se zabaviti, i ne samo na stazi, već na siguran način i na putu”.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *