Novi božićni video Erste Grupe postao viralan

Dodajte komentar

Nakon uspjeha spota o ježiću Henriju iz 2018. godine (koji je pogledan preko 150 miliona puta), Erste Grupa je objavila novi božićni video koji ova bankarska grupacija sa sjedištem u Beču plasira kroz medijske kanale u 11 zemalja širom regiona centralne i istočne Evrope (CIE) i čini ga dostupnim globalnoj publici na društvenim mrežama. Novi spot, koji priču gradi oko ideje vodilje Grupe #vjerujusebe, već je zabilježio dva miliona pregleda od kada je postavljen u nedjelju.

Novi video #HannaBumblebee (HanaBumbar) možete pogledati na kanalima Facebook , YouTube i Twitter

“Globalni uspjeh koji smo ostvarili sa ježićem Henrijem prošle godine bio je mnogo veći nego što smo sanjali. Ali nam je taj uspjeh jasno pokazao da principi na kojima počiva #vjerujusebe ne znaju za granice. U aktuelnom božićnom videu uspjeli smo da prenesemo naše ključne vrijednosti u novoj i veoma dirljivoj priči,” rekao je Martin Radjaby-Rasset, vođa upravljanja brendom u Erste Grupi.

Henri, upoznaj Hanu

U spotu je glavna junakinja simpatičan okruglasti lik – ali ovog puta, to nije jež, nego bumbar koji se zove Hana Bumbar, sa svojim najboljim drugarom Maksom.

“Ovogodišnja priča se događa u svijetu u kojem bumbari čvrsto vjeruju da su njihova malena krila i relativno velika tijela razlog zbog kojeg je nemoguće da polete. Samo mala Hana Bumbar ne želi da sluša što joj drugi govore, već slijedi svoj san,” kaže kreativni direktor Mike Nagy.

Spot nas uvodi u svijet u kojem su bumbari „prizemljeni“, prati Hanu i Maksa u njihovim bezbrojnim pokušajima da polete, pokazuje nam kako dva mlada bumbara konačno uspijevaju da na neočekivan način ostvare svoj san.

U novom božićnom spotu se u velikoj mjeri koriste 3D efekti: cijelo selo bumbara je računarski generisana animacija, a likovi su renderovani u najsitnijim detaljima – od njihovih razbarušenih dlačica do izraza lica. Kreativci odgovorni za ovaj magični vizual su oni koji su prethodno dali jedinstven izgled Henriju ježiću: produkcijski studio sa sjedištem u Londonu Passion Pictures i rediteljski duo Kyra & Constantin.

#HannaBumblebee spot se aktivno dijeli na platformama Facebook, YouTube i Twitter u 11 zemalja u kojima Erste Grupa posluje. Pjesma u spotu, koju je komponovao Mcasso Productions iz Londona, nastaviće Henrijevim stopama i biti postavljena na vodeće streaming platforme kao što su Apple Music i Spotify. I baš kao i prošle godine, tekst #HannaBumblebee pjesme napisao je Andreas Putz, izvršni direktor agencije Jung von Matt.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *