Glavnom gradu 1.300 kvadrata za 152 hiljade

Dodajte komentar

Stečajni upravnik “Radoja Dakića” Mladen Marković odlučio je da Glavnom gradu neposrednom pogodbom proda 1.267 kvadrata kolsko-pješačke površine za 151,9 hiljada eura.

Izabrao je ovakav način prodaje jer se, kako navodi u obavještenju o namjeri prodaje, na prethodne javne pozive za kupovinu ovog dijela imovine niko nije javio. Glavni grad je ponudio 119,91 euro po kvadratu, koliko je bilo oglašeno posljednjim pozivom.

Ukoliko su nezadovoljni ovom prodajom, razlučni povjerioci mogu u roku od deset dana od prijema obavještenja da predlože povoljniji način prodaje. Plan je da se prodaja sprovede 30. decembra, kada bi Glavni grad u cjelosti trebalo da isplati kupoprodajnu cijenu.

U posljednjem pozivu Marković je oglašavao prodaju hala i od devet ponuda prihvatio dvije. Posljednja dva oglasa nijesu uključivala preostalu imovinu koju čine urbanističke parcele za izgradnju objekata i za centralne djelatnosti, kao i saobraćajnice i pješačke zone.

Ovih dana se navršava tri godine od uvođenja stečaja u ovu fabriku zbog duga od 10,7 miliona eura. Iako je stečajni upravnik do sada prodao imovinu vrijednu 14 miliona eura, a odluku o namirenju donio još početkom godine, nijedan povjerilac još nije naplatio svoje potraživanje. Raspodjelu novca koče prigovori advokata, o kojima još nije odlučeno, a od kojih su neki stigli i do Apelacionog suda. Njihovi prigovori se uglavnom odnose na odluku Markovića da za pet odluka o namirenju sebi rezerviše nagradu od 73,3 hiljade eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *