Arterija studiju međunarodna nagrada za enterijer Lounge bara i restorana Onogošt

Arterija studio iz Nikšića dobio je prestižno priznanje German Design Award 2020 za projekat enterijera Lounge bara i restorana Onogošt.

Ova nagrada dodjeljuje se projektima koji predstavljaju pionirski doprinos njemačkom i međunarodnom dizajnu, a odluku je donio žiri od 38 članova iz različitih zemalja.

“Važno je napomenuti da je naš projekat prepoznat od strane tima koji radi za njih i da su nas pozvali da učestvujemo na ceremoniji uručivanja”, objasnio ispred Arterija studija Miljan Joković.

On nije krio zadovoljstvo zbog prestižnog priznanja.

“Velika je čast naći se u društvu ostalih dobitnika, koji su inače razvrstani u nekoliko kategorija od kojih su tri osnovne Excellent Product Design, Excellent Communications Design, Excellent Architecture. Mi smo se našli u kategoriji za arhitekturu u podkategoriji dizajn enterijera. Smatramo da je nagrada prezentacija ne samo naše firme, već i Crne Gore obzirom da je u pitanju prvi projekat iz naše države, ako se ne varamo, koji je zavrijedio ovo priznanje”, istakao je on.

Kako je podsjetio, u obrazloženju nagrade za Lounge bar i restoran Onogošt žiri je naveo da “dizajn vješto igra s karakterističnim elementima stila 1950-ih i 60-ih i kombinuje tople boje sa hladnim materijalima kako bi stvorio jedinstvenu vintage atmosferu, odlično nadopunjenu upečatljivim, privlačnim predmetima poput šanka i police za vino izrađenih od rombova”.

Dodjela nagrada, kako nam je kazao Joković, biće upriličena 7. februara 2020. godine u Frankfurtu.

Izvor: Onogost.me

Check Also

U utorak nova aukcija državnih zapisa, vrijednost 20 miliona eura

Aukcija državnih zapisa sa rokom dospjeća od 182 dana, vrijednih 20 miliona eura, treća ovogodišnja, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.