Sastanak guvernera CBCG i predsjednice Odbora direktora Lovćen banke

Guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić sastao se danas sa predsjednicom Odbora direktora Lovćen banke Aleksandrom Popović.

Na sastanku je konstatovano da bankarski sistem ostvaruje odlične rezultate, te da su svi parametri poslovanja bankarskog sistema unaprijeđeni.

Guverner je istakao da ovako pozitivnom stanju bankarskog sektora svakako doprinosi Lovćen banka koja je, u proteklih godinu dana, uvećala svoj kapital za oko pet miliona eura i, time, dodatno osnažila solventnost.

„Centralna banka posebno pozdravlja ulaganje u kapital, jer ono garantuje sigurniji i rezistentniji bankarski sistem, a time i veću finansijsku stabilnost“, istakao je guverner Žugić.

Popović je upoznala guvernera sa planovima Lovćen banke, usmjerenim na dalje jačanje njene pozicije na domaćem tržištu. „Aktivno radimo na širenju mreže poslovnica Lovćen banke, pri čemu smo posebno fokusirani na sjever Crne Gore, sa željom da pružimo podršku razvoju ovog dijela zemlje“.

Dogovoren je nastavak saradnje i dijaloga o svim važnim pitanjima poslovne strategije Lovćen banke, kao i podrška planiranim aktivnostima, u okviru nadležnosti CBCG.

Check Also

Početak škole uz poklon popust NLB Banke na online kupovinu NLB Visa karticama

Za spreman početak školske godine, NLB Banka će za svaku kupovinu NLB Visa karticama, na …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *