Vektra Jakić i Vektra Montenegro najveći poreski dužnici, MA duguje 21,8 miliona za poreze i doprinose na zarade

Dodajte komentar

Firme biznismena Dragana BrkovićaVektra Jakić i Vektra Montenegro na čelu su tzv. Crne liste poreskih obveznika, kao najveći poreski dužnici.

Vektra Jakić za poreze duguje 7,84 miliona, a Vektra Montenegro 4,68 miliona eura. Za obje kompanije je ukinuto rješenje o reprogramu duga.

Podgorička firma Tehnoput za poreze duguje 4,62 miliona eura, a “Family shop RVD” iz Bara 2,68 miliona eura.

Na listi najvećih dužnika za poreze i doprinose na lična primanja dominira Montenegro Airlines sa dugom od 21,88 miliona eura. Slijede Željeznički prevoz Crne Gore (5,44 miliona), Rudnik uglja Pljevlja (4,36 miliona) i 13. Jul Plantaže (2,21 miliona eura).

Ministarstvo finansija i Poreska uprava objavili su danas inovirane spiskove najvećih poreskih dužnika, tzv. Crnu listu poreskih obveznika.

Na prvom spisku nalaze se imena 200 poreskih obveznika sa najvećim iznosom poreskog duga po osnovu neplaćenog: poreza na dodatu vrijednost, poreza na dobit, poreza na promet nepokretnosti i koncesija, dok su na drugoj imena 100 najvećih poreskih dužnika po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa iz i na lična primanja, prenosi Portal Analitika.

“Treba naglasiti da je Poreska uprava kod svih obveznika koji se nalaze na listama u kontinuitetu preduzima sve zakonom propisane mjere, uključujući i mjeru predlaganja stečaja, a sve u nastojanju da ne dozvoli rast poreskog duga, što je rezultiralo smanjenjem poreskog duga kod 47 obveznika s prve liste, odnosno 24 obveznika s druge liste, kao i smanjenjem ukupnog duga obveznika sa prve liste u iznosu od 5 miliona eura, i ukupnog duga obveznika sa druge liste u iznosu od 3 miliona eura u odnosu na prethodno objavljene liste”, ističu iz Poreske uprave.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *