Sava Re osiguranje ostvarilo 37,7 miliona eura dobiti

Dodajte komentar

Slovenačka osiguravajuća kuća Sava Re saopštila je da je konsolidovana neto dobit Grupe u prvih devet mjeseci 2019. godine porasla za 29% na 37,7 miliona eura (41,7 miliona USD), što iznosi 87,6 % planirane cjelogodišnje dobiti.

Konsolidovana bruto premija grupe porasla je za 9,5% u odnosu na godinu dana pre, na 471,1 miliona eura u periodu januar-septembar, dok je njen operativni prihod povećan za 8,7%, na 427,5 miliona eura.

Rastu obračunatih bruto premija doprinijelo je slovenačko neživotno osiguranje, koje se povećalo za 10,9%, neslovenačko poslovanje neživotnog osiguranja koje je poraslo 20,3%, posao reosiguranja koji je porastao za 3,6%, neslovenačko poslovanje životnog osiguranja sa 7,4% i slovenačko životno osiguranje sa rastom od 0,4%.

„Pored postizanja značajnog organskog rasta, Sava Insurance Group ostaje posvećena svojoj strategiji rasta zasnovanog na akvizicijama“, navodi se u saopštenju.

Sava Re je saopštila da grupa planira da u 2019. godini ostvari neto dobit od najmanje 43 miliona eura, što je 10% više u odnosu na prethodnu godinu.

Inače, u jugoistočnoj Evropi, Sava Insurance Group posluje u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Kosovu i Severnoj Makedoniji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *