Akcionarima “Gorice” 800 hiljada eura

Stečajna uprava građevinskog preduzeća “Gorica” podijeliće ovih dana za 2.116 akcionara ukupno 800.000 eura (neto iznos), prihodovanih od prodaje imovine.

Stečajni upravnik Dragan Smolović kazao je “Vijestima” da nakon prodaje preostale imovine kompanije, na tri lokacije u Podgorici i Bečićima, akcionari ovog preduzeća mogu očekivati raspodjelu najmanje još toliko novca.

“Isplatili smo sve povjerioce i sve obaveze prema bivšim radnicima u posljednjih 14 godina. Od imovine za prodaju, ostala je parcela u Ulici 4. jula na Zabjelu u Podgorici, površine oko 3.000 kvadrata i procijenjene vrijednosti oko 300.000 eura, parcela od 1.700 kvadrata kod hotela “Podgorica” procijenjene vrijednosti 250 hiljada eura i 4.800 kvadrata bivšeg odmarališta “Vještica” u Bečićima procijenjene vrijednosti oko 450.000 eura, a u toku 48. pokušaj prodaje za tu lokaciju”, naveo je Smolović.

Smolović je napomenuo da je za lokaciju u Bečićima u toku sudski postupak po osnovu kojeg očekuje da će “Gorici” u stečaju biti vraćeno dodatnih 5.000 kvadrata.

“Očekujem da će 99 odsto ta imovina biti vraćena preduzeću Gorica, tako da će i od te prodaje novac biti raspodijeljen akcionarima”, dodao je Smolović.

Gorica je u stečaju od januara 2012. godine.

Pojedinačno najveći akcionar je Fond penzijsko-invalidskog osiguranja sa 22,83 odsto akcija, Otvoreni investicioni fond Trend sa 8,6 odsto, Zavod za zapošljavanje sa 7,6 odsto, Marko Pavličević iz Kotora sa oko 1,39 odsto, Društvo za menadžment poslove MIG sa oko 1,28 odsto, Boro Jovanić iz Podgorice sa 0,71 odsto akcija…

Check Also

Zašto prosječan investitor ispodprosječno zarađuje i kako to promijeniti?

Bliži se kraj ove, velikim dijelom, globalno užasavajuće godine. A ekonomska perspektiva ne izgleda sjajno. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *