Komercijalna banka povećala profit 10%

Dodajte komentar

Komercijalna banka ostvarila je u prvih deset mjeseci ove godine profit (dobitak prije oporezivanja) od 7,744 milijarde dinara, što je za 10 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, izjavio je danas predsjednik Izvršnog odbora banke Vladimir Medan.

U banci kažu da su zadovoljni poslovanjem, a Medan je istakao da je Komercijalna banka u posljednje dvije godine zabilježila najbolje poslovne rezultate u svom postojanju.

Predstavljajući najnovije podatke, Medan je rekao da svi podaci o poslovanju pokazuju ozbiljan rast i dodao da je to veliki uspjeh.

„Bilanska aktivna banke porasla je u prvih 10 mjeseci 2019. godine za šest odsto, uz međugodišnji rast od devet odsto, depoziti su ostvarili međugodišnji rast od sedam odsto, a ukupan kapital banke je porastao za 10 odsto i sada iznosi 74 milijarde dinara”.

Neto krediti stanovništvu su porasli u odnosu na isti period prošle godine za sedam odsto, što je odličan rezultat, jer svi znamo koliko je oštra konkurencija na kreditnom tržištu, dodao je Medan.

„Zabilježili smo i rast neto kredita privredi za pet procenata, uz međugodišnji rast od čak osam odsto. A sve to smo ostvarili sa smanjenim brojem zaposlenih. Ovakvi poslovni rezultati najbolje pokazuju rast i kvaliteta vrijednosti Komercijalne banke”, istakao je on.

Takođe, kaže da posebnu dodatnu vrijednost predstavlja poverenje koje klijenti imaju u Komercijalnu banku.
Kako je naveo, svi relevantni indikatori u toj oblasti pokazuju snažan rast, prenosi SEEbiz.

„Ukupni depoziti na kraju oktobra iznose 333 milijarde dinara, uz međugodišnji rast od čak sedam odsto. Naročito nam je važno povjerenje koje uživamo kod običnih građana. Sve više građana odlučuje se da nam poveri svoj novac na čuvanje, tako da smo i u tom segmentu zabilježili rast broja štednih partija, a devizna štednja građana sada iznosi 1,764 milijardi eura, sa rastom od 72 miliona eura u 2019. godini”.

Bilansna suma na dan 31. oktobar 2019. godine iznosi 425,72 milijarde dinara.

„Dakle, odlični finansijski rezultati banke i ogromno povjerenje klijenata predstavljaju najveću vrijednost Komercijalne banke danas, što je jedna od razloga i permanentnog rasta cijene njenih akcija”, zaključio je Medan u razgovoru sa predstavnicima medija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *