Pošta Slovenije novi gazda Zetatransa

Državna Pošta Slovenije preuzela je većinsko vlasništvo u slovenačkoj grupaciji Intereuropa iz Kopra i tako posredno stekla većinsko vlasništvo i svih 69,26 odsto akcija Zetatransa, najveće crnogorske špediterske firme.

Montenegroberzu je o tome obavijestio izvršni direktor Zetatransa Tomaž Koder, ukazujući da je Pošta do tog udjela došla po osnovu sticanja 72,13 odsto akcija u Intereuropi, koja je direktni vlasnik 69,26 odsto akcija crnogorske kompanije.

Istim dopisom Zetatrans je obaviješten da će novi vlasnik Pošta Slovenije sprovesti, shodno zakonu, postupak obavezne javne ponude za preuzimanje preostalih akcija ovog društva.

Zetatrans je osnovan 1965. godine, kao podgoričko poslovno udruženje za drumski transport. Od 16. januara 2008. godine, postalo član Intereuropa grupacije, koncerna koji je bio vodeći ponudač logističkih usluga u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

I nakon privatizacije u ovoj kompaniji bilo je afera sa skladištenjem naftnih derivata koje od nadležnih organa nikada do kraja nijesu istražene.

Drugi po veličini vlasnik Zetatransa je Zetagradnja biznismena Blagote Radovića sa 2,28 odsto akcija, treći i četvrti vlasnici sa 0,82 odsto i 0,58 odsto akcija skriveni su iza kastodi računa komercijalnih banaka u Klagenfurtu (Austrija) i Podgorici.

(Vijesti)

Check Also

Izvršni direktor Microsofta ima ključni savjet za uspjeh u poslu

Izvršni direktor Microsofta Satia Nadela nikada nije očekivao da će voditi jednu od najvećih i …

Leave a Reply

Your email address will not be published.