Mugoši još jedan mandat na čelu Poreske uprave

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici za direktora Poreske uprave imenovala dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora te državne institucije Miomira M.Mugošu.

Mugošu je za direktora PU predložio ministar finansija Darko Radunović.

“Vladina Komisija za kadrovska i administrativna pitanja razmotrila je predlog Radunovića i imajući u vidu da je sproveden zakonom propisani postupak po javnom konkursu za starješinu organa uprave, kao i činjenicu da je ministar finansija, saglasno svojim ovlašćenjima predložio Vladi da za direktora Poreske uprave imenuje Miomira M. Mugošu, prvorangiranog kandidata, koji je u postupku provjere kompetencija, znanja i sposobnosti ostvario 43 boda”, saopšteno je iz Vlade.

Mugoša je na mjestu direktora Poreske uprave od decembra 2015. godine

Podsjećamo da je u skladu sa Uredbom o organizaciji i načinu rada državne uprave, Poreska uprava bila u sastavu Ministarstva finansija, ali je ove godine postala samostalan organ, te se zbog toga ponovo moralo birati novo rukovodstvo na javnom konkursu. Mugoša je do zaključenja novog konkursa za izbor direktora Poreske uprave tu funkciju obavljao kao vršilac dužnosti direktora.

U obrazloženju Ministarstva finansija su naveli da su Mugošu za novi mandat preporučili rezultati ostvareni u prethodnom periodu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *