Koja stvar, prema Stivu Džobsu, razlikuje uspješne ljude od ostalih

Dodajte komentar

Stiv Džobs je imao ekstremo visoka očekivanja. Izazivao je sebe, ali i ljude oko sebe da rade pametnije, više i jače kako bi on, a i oni, mogli ostvariti sve što požele. Džobs je vjerovao u moć traženja, vjerovao je da se svi na neki način u budućnosti možemo istaći.

A ono što je još važnije, Stiv Džobs je vjerovao u temeljnu snagu vjerovanja u samih sebe i korišćenja tog uvjerenja da nas motiviše i inspiriše.

Jedan od velikih razloga zbog kojeg se većina nas ne usudi postići veći cilj je jer smatramo da prvo treba razraditi sveobuhvatni detaljni plan, onaj u kojem je svaki korak zacrtan i unaprijed definisan i da samo tako postižemo uspjeh.

Zbog toga što nemamo takav plan – jer je njegovo stvaranje u samoj osnovi nemoguće – oklevamo, jer želimo da vidimo kraj prije samog početka. I zato nikada ne počinjemo.

Džobs je znao da planovi nikada nisu savršeni. Ono što se stvarno događa jest da ljudi koji na kraju uspeji započeli su probavanjem stvari. Mnogo različitih stvari gdje bi u nekima uspjeli, a u nekima doživjeli neuspjeh, no upravo iz svojih uspjeha i neuspjeha oni su učili.

Želite da pokrenete posao? Želite da poboljšate svoje zdravlje? Želite da promijenite karijeru? Utvrdite svoje korake i pokrenite se.

Vjerujte da ćete znati kako reagovati na prepreke i izazove koji vam se pojave na putu. Vjerujte da ćete postati mudriji za to iskustvo. Vjerujte da ćete postati vještiji, iskusniji i svjesniji samih sebe.

Probajte nove stvari, učite iz svakog uspjeha, ali i svakog neuspjeha i s vremenom ćete imati sve vještine, iskustvo i znanje koje vam je potrebno. Nikada ne možete biti sigurni da ćete uspjeti, no kada ne vjerujete u sebe i bojite se probati nešto novo tada ste sasvim sigurni da nećete uspjeti.

Vjerujte da će sve doći na svoje i biti upravo onako kako treba biti, a u međuvremenu će vaš život biti puno zanimljiviji i zasigurno zabavniji.

Izvor: Poslovnipuls

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *