Plantaže smanjuju plate zbog loših rezultata

Dodajte komentar
????????????????????????????????????

Dok se kolege iz prosvjete i zdravstva bore za veće procente povećanja zarada, u Plantažama predsjednica sindikata Anka Knežević potpisuje sa izvršnom direktoricom Vericom Maraš sporazum o smanjenju obračunske vrijednosti boda, što znači i smanjenje zarada, saopštila je članica glavnog odbora Građanskog pokreta URA Valerija Saveljić.

U ponedjeljak je, kako je kazala, na svim oglasnim tablama u Plantažama osvanulo obavještenje o sporazumu između predsjednice Sindikata i izvršne direktorice o smanjenju obračunske vrijednosti boda sa 150 eura na 140, odnosno za 7,14 odsto, zbog takozvanih ostvarenih lošijih rezultata poslovanja. Sporazum se primjenjuje od 1. oktobra.

Istakla je da predsjednica Sindikata ne zastupa radnike, te da je na tu poziciju postavila Maraš. Naglasila je i da se Kneževićeva nije konsultovala sa predsjednicima sindikata iz svih sektora i objekata, već ih je poslije potpisivanja sporazuma pozvala na ručak da ih obavijesti da se izbori la za manje smanjenje zarada.

– Radnici ćute, boje se. Izgubiće i to malo što primaju ako se pobune. A znaju dobro da oni nijesu krivi što su troškovi porasli, a prihodi pali, navela je Saveljićeva u saopštenju.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *