Najveća investicija u istoriji kompanije: PayPal kupio Honey za četiri milijarde dolara

Dodajte komentar

Iz kompanije PayPal objavili su kako planiraju da kupe Honey, kompaniju koja pravi dodatke za veb pretraživače po cijeni od četiri milijarde dolara.

Ovo će biti najveća kupovina koju je PayPal do sada obavio, a predstavlja želju ove kompanije da proširi svoj posao i van industrije digitalnog plaćanja.

Honey je kompanija koja je osnovana 2012. godine. Korisnike obavještava o cijenama različitih proizvoda, a radi preko dodataka na veb pretraživačima i mobilne aplikacije. Iz PayPal a kažu kako Honey trenutno prati cijene na preko 30.000 različitih sajtova za prodaju.

Iako Den Šulman iz PayPal a opisuje ovaj potez kao “transformativnu kupovinu”, sa Vol Strita poručuju kako su cijene dionica PayPal a pale za više od dva odsto, samo nekoliko sati nakon što je objavljena vijest o kupovini kompanije Honey.

Kupovina bi trebalo da bude zaključena u prvom kvartalu 2020. godine. PayPal je ove godine kupio još i kompanije Hyperwallet, iZettle i Simility.

Ovaj gigant u industriji digitalnog plaćanja ima još dva projekta u planu. Jedan je Gppay, što će im omogućiti proboj na kinesko tržište. Drugi predstojeći projekat je Venmo kreditna kartica.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *