Najbolji načini da iskoristite LinkedIn za svoje poslovanje

Dodajte komentar

U prethodnih pet godina, na marketinškoj sceni dosta se govori o LinkedIn-u kao relevantnoj mreži za poslovno pozicioniranje i izgradnju brenda, ali i promociju pojedinaca ili kompanija. Trendovi koji drmaju planetu sve brže dopiru do našeg tržišta, pa je tako i ova poslovna društvena mreža postala pravi „must have“.

Namijenjena povezivanju poslodavaca i onih koji traže posao, ali i profesionalcima iz raznih oblasti poslovanja, onima koji žele da uče i predstave svoje poslovne angažmane i dostignuća, LinkedIn omogućava dostupnost specifičnih informacija i brzo povezivanje. Kompanije ga uglavnom koriste za oglašavanje otvorenih radnih mjesta, vesti i novih uspjeha, ali, to su samo neki od načina da se konekcije u poslovnom svijetu prošire. Evo šta možete da uradite kako biste ga maksimalno iskoristili:

OBJAVLJUJTE ČLANKE

Kada želimo da promovišemo svoju uslugu ili brend, uvjek ćemo ispratiti šta to radi naša konkukrencija. U marketingu, relevantan i kvalitetan sadržaj „odnosi“ poene, a LinekdIn je pravo mjesto za takav scenario. Odvojite vrijeme. Proučite sva svoja poslovna iskustva, izaberite aktuelnu temu i stavite svoja razmišljanja i zaključke na papir. Budite originalni, mudri i dajte onima koji vas čitaju i prate nešto sasvim novo. U suprotnom, neko ko se bavi istim poslom uradiće to prije vas.

BUDITE AKTIVNI ČLAN GRUPA

Po uzoru na one sa Facebook-a, i na LinkedIn-u postoje grupe i odlična stvar jeste činjenica da su mnogo uže profilisane. Sadržaj koji kreirate možete podijeliti u grupi relevantnoj biznisu ili usluzi koju nudite i na taj način mreža potencijalnih korisnika, novih saradnika, istomišljenika počinje da se povećava. Takođe, grupe su nevjerovatno dobar i ažuran izvor informacija iz struke, budući da su njeni članovi aktivni gotovo svakodnevno i prate sve trendove.

NAPRAVITE SVOJU LINKEDIN GRUPU

Iako od učestvovanja u ostalim grupama imate višestruku korist, pravi dobitak može biti pokretanje grupe koja se odnosi na ono čime se bavite i predstavlja vašu kompaniju. Tako ćete lakše generisati postojeće i potencijalne lidove. U tom slučaju, na jednom mjestu naći će se svi oni koji su vam važni za izgradnju svesti o brendu ili usluzi. Takođe, samim postojanjem i aktivnostima unutar te grupe, šaljete im poruku da vam je do njihovog mišljenja i utisaka stalo.

SPONZORIŠITE POSTOVE

Česte promjene u algoritmu i gotovo nepostojeća vidljivost organskih postova ne ide nam u korist. Pametno targetiranje ciljne grupe daje snažan efekat koji dobro iskorišćen može biti dugoročan i itekako značajan. Ujedno, otkrićete i nove interesente izvan svoje niše i privući one koji bi možda mogli biti zainteresovani za to što radite. Upravo zbog toga ste i tu. Napravite dobar plan, ispišite do najstinijih detalja osobine svog idealnog potrošača ili konzumenta i počnite da eksperimentišete sa targetiranjem, piše Apaone.com

OBJAVLJUJTE VIDEO SADRŽAJ

Video formati posljednjih godina dominiraju internetom i drže primat u svijetu biznisa i digitalnog marketinga. Ono što su nekada bili tekst i slika, danas je video. Jedan, urađen profesionalno i u vrhunskoj produkciji, donijeće vam više profita nego mnogi drugi formati. Stručnjaci za marketing širom svijeta ističu video kao svojevrsno sredstvo međusobne komunikacije dva biznisa. Efekat koji on ima utiče na samo poslovanje, strateško planiranje i jačanje brenda.

Unaprijeđene verzije LinkedIn profila za kompanije i pojedince mogu vam dodatno korstiti ukoliko ste riješeni da iz ove mreže izvučete maksimum koji može da vam da. Različiti biznisi na našem trzištu periodično otkrivaju snagu LinkedIn-a, nemojte previše čekati, bacite se na posao odmah i izgradite svoj profil pre nego to uradi konkurencija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *