CRBC garantuje da će dionicu od Smokovca do Mateševa završiti do 30. septembra

Dodajte komentar

Kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC) garantuje da će prioritetnu dionicu auto-puta Bar-Boljare, od Smokovca do Mateševa, završiti do 30. septembra naredne godine, saopštio je premijer Duško Marković.

„Nama izvođač garantuje da će radove završiti zaključno sa 30. septembrom. Da li može da to garantuje svojim životom i svojom kompanijom, pa ne. Ko će da stane iza toga? Danas kada gradite kuću od 150 kvadrata imate probleme, pa ne možete da je završite u roku u kojem ste zadali, a ne ovaj projekat“, kazao je Marković u Skupštini tokom Premijerskog sata.

On je, odgovarajući na pitanje nezavisnog poslanika, Gorana Danilovića, rekao da će se auto-put završiti naredne godine i da će biti pušten u rad.

„Nije to moj ili naš projekat, već projekat koji je potreban Crnoj Gori kao hljeb, da ne živimo izolovani, da ne ginemo na našim putevima i da našu industriju premjestimo iz Podgorice na sjever“, poručio je Marković.

On je dodao i da je ponosan na crnogorske podizvođače koji su angažovani na izgradnji prioritetne dionice.

„Oni su danas podizvođači, a sjutra će biti izvođači velikih projekata, ne samo u Crnoj Gori, nego i šire“, zaključio je Marković.

Gradnja 41 kilometar dugačke prioritetne dionica auto-puta počela je 11. maja 2015. godine.

Prioritetna dionica će imati 20 mostova, a Moračica od 960 metara je najduži.

Izgradnja autoputa koštaće državu 809 miliona eura. Od kineske Eksim banke pozajmljena su 944 miliona USD na 20 godina, sa kamatom od dva odsto, uz grejs period od šest godina.

Predsjednik Vlade ostao je u skupštinskoj sali i nakon premijerskog sata, zainteresovan da čuje obrazloženje DF-a o predloženoj Rezoluciji o uspostavljanju održivog i modernog saobraćajnog sistema Crne Gore.

Kada je u pitanju energetika Vladi samo treba da kažete “svaka vam čast”, kazao je premijer Duško Marković danas u Skupštini obraćajući se poslaniku DF-a Branku Raduloviću.

“Danas CG nije energetski zavisna i dobija struju iz obnovljivih izvora energije”, kazao je Marković.

Nije uspješna politika da svake godine ubirate 7-8 do 10 miliona prihoda od monopolske industrije, kazao je premijer govoreći o Aerodromima Crne Gore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *