easyJet ponovo pokreće prodaju paket aranžmana

Dodajte komentar

Britanski niskobudžetni avioprevoznik easyJet objavio je u utorak da će ponovo klijentima ponuditi turističke paket aranžmane, nastojeći po svemu sudeći da popuni prazninu nastalu propašću Thomasa Cooka, pišu britanski mediji.

EasyJetom godišnje u Evropu leti oko 20 miliona ljudi ali samo 500 hiljada putnika rezerviše preko njih i smještaj, navodi BBC.

Objašnjavajući odluku o ponovnom uvrštenju godišnjih odmora u ponudu, u EasyJetu objašnjavaju: “Ukupno europsko tržište paket aranžmana vrijedi oko 61 milijardu funti godišnje. Samo je tržište Ujedinjenog Kraljevstva vrijedno 13 milijardi funti a u proteklom je razdoblju godišnje raslo šest posto”.

“Klijenti danas drugačije provode odmor, znamo da žele aranžmane različitog trajanja, ne tradicionalnih sedam ili 14 noćenja”, ističu u irskoj kompaniji.

Najava proširenja ponude objavljena je uz izvještaj o poslovnim rezultatima u godini 2018/2019., koja je završila u septembru. Dobit prije poreza pala im je 26 posto, na 427 miliona funti (500,4 miliona eura). Prihodi su porasli 8,3 posto, na 6,38 milijardi funti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *