easyJet ponovo pokreće prodaju paket aranžmana

Britanski niskobudžetni avioprevoznik easyJet objavio je u utorak da će ponovo klijentima ponuditi turističke paket aranžmane, nastojeći po svemu sudeći da popuni prazninu nastalu propašću Thomasa Cooka, pišu britanski mediji.

EasyJetom godišnje u Evropu leti oko 20 miliona ljudi ali samo 500 hiljada putnika rezerviše preko njih i smještaj, navodi BBC.

Objašnjavajući odluku o ponovnom uvrštenju godišnjih odmora u ponudu, u EasyJetu objašnjavaju: “Ukupno europsko tržište paket aranžmana vrijedi oko 61 milijardu funti godišnje. Samo je tržište Ujedinjenog Kraljevstva vrijedno 13 milijardi funti a u proteklom je razdoblju godišnje raslo šest posto”.

“Klijenti danas drugačije provode odmor, znamo da žele aranžmane različitog trajanja, ne tradicionalnih sedam ili 14 noćenja”, ističu u irskoj kompaniji.

Najava proširenja ponude objavljena je uz izvještaj o poslovnim rezultatima u godini 2018/2019., koja je završila u septembru. Dobit prije poreza pala im je 26 posto, na 427 miliona funti (500,4 miliona eura). Prihodi su porasli 8,3 posto, na 6,38 milijardi funti.

Check Also

Rast indeksa i prometa obilježili sedmicu na Montenegroberzi

Rast indeksa i prometa obilježili su na Montenegroberzi sedmicu u kojoj je Crna Gora otvorila …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *