Pri kraju radovi na “Turskom toku”

Dodajte komentar

Izgradnja magistralnog gasovoda kroz Srbiju je pri kraju, a planirani radovi za priključak na ruski gasovod “Turski tok” trebalo bi da budu završeni do kraja godine.

Izgradnja je stigla do granice između Srbije i Mađarske i u toku je postavljanje cijevi u opštini Kanjiža, kod sela Velebit i Vojvode Zimonjića, javila je Radio-televizija Vojvodine.

Riječ je o izgradnji gasovoda od Bugarske do Mađarske i, ukoliko sve bude teklo po planu, radovi za priključak na ruski gasovod “Turski tok” biće završeni do kraja godine kako je i najavljivano.

Radnici srpsko-ruskog preduzeća “Gastrans” rade užurbano i koriste lijepo vrijeme kako bi posljednjih 10 kilometara završili u planiranom roku.

Radovi su počeli krajem aprila i na njima je angažovan veliki broj domaćih kompanija. Radnici kažu da se dnevno postavi i do 1.500 metara gasovoda.

Predsjednik Skupština opštine Kanjiža Miloš Kravić kaže da ovaj južni tok donosi sigurnost u snabdijevanju gasom, ne samo Srbije, nego svih zemalja kroz koje gasovod prolazi, a samim tim i za Mađarsku, a vjerovatno i za Austriju i Njemačku.

Izgradnja magistralnog gasovoda dugog 400 kilometara treba da u budućnosti garantuje i energetsku sigurnost Srbiji.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *