Poreska uprava blokirala Montecargo, radnici ogorčeni

Dodajte komentar

Poreska uprava blokirala je račun kompanije Montecargo zbog dugovanja od 1.080.000 eura. Iz Sindikata radnika Montecargo i sindikalne organizacije te kompanije ističu da se na njih vrši pritisak, da se radi istim intezitetom, a da je stanje u firmi iz dana u dan sve gore.

“Stanje je takvo da se radi istim intezitetom a finansijsko stanje preduzeća je sve gore, sto mozemo zaključiti blokiranjem računa firme na osnovu dugovanja Poreskoj koje iznosi 1.080.000 eura. Takođe iz medija vidimo da je dug preduzeća 5.800.000 eura. Uz sve to se vrši stalni pritisak na radnike od većinske sindikalne organizacije”, rekao je predsjednik pomenutog sindikata Aleksandar Skrobanović.

Na sastanku su pozvani članovi i kolege iz Bara i Podgorice koji ne pripadaju ovom sindikatu i to, dodaje Skrobanovič, kako bi čuli našu njihov dio priče.

“Naš sindikat je jedini na koji poslovodstvo nije moglo da utiče, pa povodom toga tražimo podršku kolega iz Nikšića i Bijelog Polja kako bi napravili prvi put jak sindikat na koji rukovodstvo ne može da vrši pritisak, a koji se bori za prava radnika u pravom smislu te riječi”, zaključio je Skrobanović.

Državna željeznička kompanija za prevoz robe Montecargo, od januara do kraja septembra ove godine, izgubila je 876.780 eura, pokazuju podaci iz bilansa uspjeha te kompanije.

Ostvareni gubitak preduzeća manji je za oko 38,8 odsto u odnosu na uporedni period lani, kada je Montecargo izgubio nešto više od 1,43 miliona eura. Akumulirani gubici iz prethodnih godina znose oko 5,8 miliona eura.

Poslovni prihodi tokom devet mjeseci, u odnosu na uporedni period prošle godine, porasli sa oko 4,17 miliona eura na oko 4,73 miliona eura ili za oko 13,4 odsto. Rashodi su povećani sa 5,53 miliona na 6,08 miliona eura ili oko 9,9 odsto.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *