Grčka aviokompanija Aegean Airlines u Beogradu proslavila 20. rođendan sa poslovnim partnerima

Dodajte komentar

Aviokompanija Aegean Airlines, članica Star Alliance, proslavlja značajan jubilej – 20 godina postojanja i stvaranja inovativnih mogućnosti za svoje klijente i polovne partnere, izražavajući svoju zahvalnost, deleći iskustvo i šireći viziju za godine koje dolaze.

Tim povodom delegacija Aegean Airlines-a i kompanije Tal Aviation, zvaničnog prodajnog agenta za Srbiju i Crnu Goru, organizovali su 7. novembra koktel zabavu za veliki broj svojih poslovnih partnera. Domaćini su bili Stefanos Sadopulos, regionalni menadžer prodaje za Grčku, Kipar i Balkan i Irini Sidiropulu, menadžer prodaje za Sjevernu Grčku, Jonska ostrva i Balkan.

Događaj je bio organizovan u hotelu Metropol Palace u Beogradu gde je Aegean Airlines imao priliku da se predstavi svojim srpskim partnerima.

Aegean Airlines održava redovnu liniju od Atine do Beograda sa četiri leta nedjeljno. Uz široki kod-šer (code share) sporazum sa aviokompanijom Air Serbia, kompanija nudi čak 11 letova nedeljno na ovoj liniji, pružajući putnicima vrhunsko iskustvo putovanja i brojne mogućnosti prevoza do cjelokupne mreže kompanije preko njenog čvorišta na Međunarodnom aerodromu “Elefterios Venizelos” u Atini.

O aviokompaniji Aegean Airlines

Aegean Airlines, aviokompanija članica vazduhoplovne alijanse Star Alliance od juna 2010, je najveća grčka aviokompanija koja, od svog osnivanja 1999. do danas, putnicima pruža usluge klasične aviokompanije sa kompletnom uslugom na svojim letovima, vrhunskim kvalitetom usluge na kratkim i srednje dugim linijama. Aegean je 2013. godine preuzeo Olympic Air i kroz sinergiju dva brenda, osnažio svoju mrežu, flotu i donio značajan porast broja putnika. U prošloj, 2018. godini, kompanija je prevezla 14 miliona putnika na svojim letovima.

Mreža linija Aegean Airlines-a pokriva 151 destinaciju (31 u domaćem i 120 u međunarodnom saobraćaju). Leti do 44 zemlje i koristi flotu koju čini 61 avion. Politika kompanije koja putnika stavlja u prvi plan dobila je i brojna priznanja.

U 2019. godini ju je Skytrax proglasio najboljom evropskom regionalnom aviokompanijom što je deseti put da kompanija dobija ovu nagradu. Prema izboru putnika u okviru Trip Advisor Traveler's Choice nagrade, kompanija je ove godine osvojila i nagradu za najbolju regionanu aviokompaniju u Evropi, najbolju regionalnu biznis klasu u Evropi i najbolju aviokompaniju u Grčkoj.

U junu 2018. AEGEAN je potpisao sporazum sa proizvođačem aviona Airbus, za nabavku do 42 aviona nove generacije iz A320neo familije aviona, a planira da unajmi i dodatnih 20 aviona ovog modela.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *