Googleov “messages” ulazi u borbu sa Viber-om i WhatsApp-om

“Gugl” je 14. novembra objavio da je najnovija generacija mobilnih ličnih poruka za korisnike Androida u SAD obogaćena sa Rich Communications Services (RCS).

Naime, aplikacija za poruke koja se obično smatra nasljednicom tradicionalnih SMS poruka, sa proširenim mogućnostima, u stvari konkuriše aplikacijama poput WhatsAppa, Vibera… Njene nove mogućnosti su da podražava potvrdu prijema, slanje poruka u nastavku, kao i mogućnost slanja i primanja fotografija visoke rezolucije, videozapisa i nalepnica.

Uz sve to Androidovo RCS proširenje donosi i dodatne grupne komunikacijske oznake, poput mogućnosti dodavanja i uklanjanja ljudi iz razgovora ili imena chatova radi lakše navigacije.

Te nove oznake za chat dolaze kao besplatna nadogradnja Googleove aplikacije Poruke (Messages), koja se obično isporučuje unapred instalirana na većini Android uređaja. Inače, može se i besplatno preuzeti u Google Play Store-u.

Iz Googlea najavljuju kako će proširenje do kraja godine biti dostupno i u drugim zemljama. Biće zanimljivo vidjeti kako će na takvo proširenje mogućnosti Messagesa reagovati telekom operatori.

Check Also

Od 19. jula počinju letovi između Luksmeburga i Crne Gore

Od 19. jula počinju letovi između Luksemburga i Tivta, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *