Volstrit između dobitaka i gubitaka, investitori oprezniji

Akcije na Volstritu kolebaju se između malih dobitaka i gubitaka, jer su investitori postali oprezniji zbog najnovijih prepreka u trgovinskim pregovorima SAD i Kine.

Akcije tehnoloških kompanija su među najvećim gubitnicima, pri čemu su deonice kompanije Sisko pale za čak sedam odsto, prenosi agencija AP.

I dionice banaka su u padu, nakon što je kamata na 10-godišnje američke hartije od vrijednosti pala na 1,82 odsto sa jučerašnjih 1,87 procenata.

Širi indeks S&P 500 je porastao za manje od 0,1 odsto, industrijski Dau DŽons za pet poena na 27.789 poena, a tehnološki Nasdak za 0,1 odsto.

Agencija AP navodi da Kina vrši pritisak na Vašington da ukine tarife u okviru potencijalnog sporazuma o kojem obije države trenutno pregovaraju, dok je američki predsjednik Donald Tramp pokazao krajnje prezriv stav prema bilo kakvoj promjeni tarifa dok su pregovori u toku.

U Evropi, berzanski indeksi su na silaznoj putanji.

Indeks Euro Stoxx 50 je pao za 0,24 odsto, londonski FTSE 100 za 0,66 odsto, njemački DAKS za 0,37 odsto, francuski KAK 40 za 0,07 odsto, a španski IBEKS 35 za 0,06 odsto.

U Aziji, japanski indeks Nikei 225 je “skliznuo” za 0,76 odsto, a honkoški Hang Seng za 0,93 odsto.

Check Also

Otvoren Hipermarket Voli u Danilovgradu

Kompanija Voli je danas otvorila novi tržni centar, svoj prvi maloprodajni objekat u danilovgradskoj opštini. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *