Prirodno-matematički fakultet i Addiko banka za unapređenje edukacije mladih talenata

Dodajte komentar

Addiko banka, specijalista za poslove sa stanovništvom i malim i srednjim preduzećima, sklopila je memorandum o strateškoj saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetom Univerziteta Crne Gore u Podgorici. Cilj ove saradnje je predstavljanje mogućnosti za profesionalno usavršavanje studenata u inovativnom, agilnom i internacionalnom okruženju Addiko banke.

“Addiko banka u svom radu se fokusira na akcije kojima doprinosi razvoju društvenih sredina u kojima posluje, sa posebnim akcentom na mlade i njihovu dobrobit. Velika pažnja posvećuje se razvoju mladih talenata i unaprjeđenju njihovih znanja, kroz pružanje mogućnosti da teorijska znanja stečena na fakultetu primjene u praktičnom radu u banci. Kroz programe profesionalnog osposobljavanja i prakse, kao i kroz predavanja i javne tribine, studenti Prirodno-matematičkog fakulteta imaće priliku da se upoznaju sa svijetom jasnog, jednostavnog i direktnog bankarstva kojim se Addiko vodi u svom poslovanju. Sa prvim danima saradnje banka je održala predavanje na fakultetu, tokom kojeg su predstavljeni sektori u okviru kojih će se vršiti edukacija studenata”, saopšteno je iz banke.

Povodom sklapanja memoranduma Dekan fakulteta prof. dr Predrag Miranović izjavio je: ”Izuzetno mi je drago što je Addiko banka prepoznala kvalitet obrazovanja naših studenata matematike i računarskih nauka, kao i njihov potencijal koji u velikoj mjeri odgovara potrebama internacionalnog okruženja. Za studente je ovo jedinstvena prilika da se upoznaju sa poslovnim okruženjem u kojem mogu da unapređuju znanja koja su stekli tokom godina obrazovanja. Ovo je ujedno poziv i drugim kompanijama da slijede ovaj primer saradnje, sa ciljem da ovo postane tradicionalan način edukacije studenata u našoj zemlji”.

Da je saradnja sklopljena na obostrano zadovoljstvo povrdio je CEO Addiko banke, Christoph Schoen: “Veliko nam je zadovoljstvo što je Prirodno-matematički fakultet prepoznao Addiko banku kao svog partnera na putu razvoja mladih talenata fakulteta. Kao banka trudimo se da pokrećemo inicijative koje će biti primjer i drugima, a sve sa ciljem stvaranja boljih uslova i pružanja unaprijeđenih mogućnosti za edukaciju mladih ljudi”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *