Mercator otvara prvu prodavnicu bez radnika

Najveći trgovac u regionu koji se može pohvaliti najvećim dosegom kupaca svojim karticama vjernosti (1,8 miliona), uskoro bi se mogao pohvaliti prvom pametnom ili tzv. pop up prodavnicom poput najvećih svjetskih trgovačkih lanaca kao što su Tesco, Sainsbury’s, Carrefour, Walmart…

“Razvijamo uzbudljiva rješenja. Slijedeći model iz inostranstva, uskoro ćemo uspostaviti testnu pop-up prodavnicu u kojoj se moći kupovati bez prisustva prodavca. Ovo je mobilna trgovina za prolaznike i sve one koji žele novo iskustvo kupovine: nadzor ulaza/izlaza, elektronski cjenovnik, blagajne samoposluživanja za plaćanje karticama, virtualni asistent za pomoć u kupovini i slično”, rekla je Kristina Gregorc, pomoćnica predsjednika Mercatora Tomislava Čizmića za ljubljanski list Delo.

Mercator je ranije uspostavio mrežu tik tak blagajni, gdje kupci sami skeniraju i plaćaju robu ili usluge, odnosno samoposlužujućih blagajni gdje kupci mogu platiti karticama.

Istovremeno, jedini je trgovac u Sloveniji koji ima vlastiti M-pay mobilni novčanik, koji uključuje sve prednosti Pika kartica, ali i pruža jednostavan pregled kupovine, prenosi Indikator.

Check Also

Unija poslodavaca formirala Odbor za digitalnu transformaciju

U skladu sa odlukom Upravnog odbora Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG), formiran je Odbor UPCG …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *