Švajcarska kripto banka SEBA otvara vrata potencijalnim klijentima

Dodajte komentar

Švajcarska kripto banka SEBA pokrenula je svoje usluge za profesionalne investitore i poslovne klijente, navodi se u službenom saopštenju objavljenom 12. novembra.

Kako izveštavaju mediji, SEBA Bank AG (ranije SEBA Crypto AG) je potpuno regulisana institucija, nakon što je u avgustu ove godine obezbijedila dozvolu za bankarstvo i trgovanje hartijama od švajcarske Uprave za nadzor finansijskog tržišta (FINMA), piše portal Cointelegraph.

Prema saopštenju, usluge banke su sada u potpunosti operativne za niz potencijalnih klijenata, uključujući korporacije, upravljače imovinom i profesionalne privatne investitore. SEBA će nastojati da privuče klijente iz odabranih stranih jurisdikcija od decembra.

U saopštenju, izvršni direktor SEBA-e Gvido Buhler naglasio je da oni koji otvaraju račun u SEBA-i treba da budu u mogućnosti da u potpunosti iskoriste potencijal sektora digitalne imovine bez žrtvovanja sigurnosti.

„Ponosni smo što smo osnovali banku u roku od 18 mjeseci, prikupili 100 miliona CHF kapitala od investitora i dobili licencu za bankarstvo i trgovca hartijama od vrijednosti“, naglasio je Buhler.

Kao dio svojih usluga računa, SEBA nudi aplikaciju SEBAwallet, usluge elektronskog bankarstva i usluge SEBA kartice, sa podrškom za pet glavnih kripto valuta: (BTC), iter (ETH), stelar (XLM), lajtkoin (LTC) i iter klasik (ETC).

Banka pruža investitorima i usluge pretvaranja kripto-kripto i kripto-fiat putem interneta, a SEBA kartice podržane su na 42 miliona prodajnih mesta širom svijeta, otvorivši put „masovnom usvajanju kriptovaluta“, kaže Buhler.

Značajno je da SEBA takođe uvodi račune preduzeća za blokčein kompanije i njihove zaposlene, zatvarajući ono što je identifikovalo kao važan jaz u kripto sferi.

Kako se izvještava, švajcarske banke kriptovaluta Sygum – kojoj je takođe u avgustu izdata licenca za bankarske usluge i trgovce hartijama od vrijednosti, paralelno je vodila pregovore s regulatorima o bankarskoj licenci u Singapuru.

Kao regulisana institucija, Sygnum podjednako teži da implementira kastodi usluge, usluge posredovanja i tokenizacije digitalnih sredstava za akreditovane investitore i institucije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *