Održan “Rakija fest” u Podgorici: Više od 20 izlagača, predstavljeno 125 vrsta rakija

Dodajte komentar

Prethodnog vikenda u CentreVille Hotelu organizovan je jedinstven, jednodnevni događaj posvećen rakiji, pod nazivom “Rakija Fest”, na kom se predstavilo preko 20 proizvođača sa oko 125 vrsta rakija.

Domaći i strani izlagači imali su priliku da predstave postojeći asortiman i da promovišu nove proizvode. Ponuda je bila bogata, od šljive, dunje, kajsije, kruške, maline do kleke i drugih.

– Mi smo u “CentreVille Hotel & Experiencesu” se oduvijek vodili tom mišlju da više nije dovoljno da se u hotelskoj industriji samo ponude prenoćište i hrana i piće, zbog toga u našem nazivu i to “experiences”, zato što nudimo različita iskustva našim gostima i pokušavamo na taj način da ih privučemo i ka našem hotelu i ka Podgorici i ka Crnoj Gori. Već smo dva puta zaredom organizovali Sajam viskija, naredni će biti u februaru. Naš F&B menadžer Dragan Grnović je došao ove godine na ideju da organizujemo i “Rakija Fest” koji će, pored toga što će brendirati rakiju kao piće, ne samo Crne Gore nego i regiona, jer je ona nešto što nas sve spaja, pomoći promovisanju i Podgorice i Crne Gore kao destinacije i ponuditi novi događaj za koji vjerujemo da će postati tradicionalan – rekao je PR i marketing menadžer hotela Milo Radonjić.

Završnica “Rakija Festa” upriličena je svirkom u “The Living Roomu”, gdje je posjetioce zabavljala Andrea Demirović sa bendom.

“Rakija Fest” u organizaciji CentreVille Hotel & Experiences podržali su Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Turistička organizacija Podgorice, The Living Room Lounge & Dining i The Capital Plaza.

PREDSTAVLJENE CRNOGORSKE DOMAĆE RAKIJE “ŽAR”

Jedan od učesnika na prvom Rakija festu je bio i crnogorski proizvođač rakija “ŽAR” koji je predstavio domaću lozovu rakiju kao i rakiju od dunje.

ŽAR (ЖАR) je autentičan koncept objedinjavanja tradicionalnih, porodičnih pogona za pečenja domaćih rakija u južnom, centralnom i sjeveroistočnom dijelu Crne Gore: Drušićkog kraja na obali Skadarskog jezera, Bjelopavlićke ravnice uz rijeku Zetu i Murinskog polja u Limskoj dolini.

Zasnovana na modelu malog, porodičnog/zanatskog proizvođača rakije, danas poznatom kao kraft destilerija, koji podrazumijeva moderan i strogo konstrolisan proces prerade, fermentacije i destilacije, Žar garantuje visokokvalitetan proizvod namijenjen kako (zahtjevnim) ljubiteljima alkoholnih pića, tako i svima onima koji žele da uživaju u autentičnom crnogorskom proizvodu.

Usađujući osjećanja zanesenosti, ushićenosti, čežnje i opojnosti u naziv svojih rakija (ŽAR), proizvođač rakija Жar je projektovao svoju želju da iskustvo njihovog ispijanja bude nova i dugovječna životna strast.

Više o Жar rakijama možete pronaći na njihovoj Instagram stranici: https://www.instagram.com/zardestilerija/

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *