GRAWE osiguranje proslavilo jubilej – 15. uspješnih godina u Crnoj Gori

Lider tržišta osiguranja života u Crnoj Gori, kompanija GRAWE osiguranje, prema preliminarnim rezultatima, završava najuspješniju poslovnu godinu od osnivanja i to jubilarnu, 15. po redu, otkako je kao prva osiguravajuća kuća osnovana stranim kapitalom otpočela poslovanje na tržištu životnih osiguranja.

Proslavljajući jubilej svečanim prijemom u petak 8. novembra, na Imanju Knjaz, kompanija je okupila drage prijatelje kojima se prigodnim slavljem odužila za 15. godina uspješnog rada.

U svečanoj sali reprezentativnog Imanja Knjaz bitnu godišnjicu GRAWE osiguranja su uveličale za ovu kompaniju veoma važne zvanice. Na svečanost je doputovao počasni predsjednik GRAWE Fermegensfervaltung, Dr. Franc Harnonkort-Unfercagt (Franz Harnoncourt-Unverzagt), austrijski grof koji je potomak osnivača kompanije, nadvojvode Johana, brata austrijskog i njemačkog cara Franje Josifa.

Počasni predsjednik se biranim riječima prisutnima obratio dijelom na našem jeziku, zahvalivši se svima koji su učestvovali u razvoju Grawe osiguranja u Crnoj Gori, prisutnim predstavnicima austrijske Ambasade i državnih institucija, uz posebnu zahvalnost svim klijentima koji su povjerenje poklonili ovoj osiguravajućoj kući, podsjećajući na istoriju Koncerna dugu bezmalo dva vijeka.

Prisutnima se obratio i predsjednik Odbora direktora GRAWE osiguranja, Marko Mikić, koji je evocirao sjećanje na trenutke osnivanja kompanije ističući povjerenje koje je matični Koncern imao u crnogorsko tržište i društvo u cjelini, ističući da GRAWE zahvalnost za uspjeh, stabilnost i konstantnu lidersku poziciju duguje „najboljim saradnicima na svijetu“, koji čine veliku GRAWE porodicu.

Na događaju je govorio i Uroš Andrijašević, predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja koji je istakao da GRAWE svih 15 godina na tržištu posluje uz uvažavanje principa društvene i svake druge vrste odgovornosti, kao kompanija koja je, zahvaljujući odgovornom upravljanju i rukovođenju, svoju poziciju gradila i izgradila  do nivoa liderske na tržištu životnih osiguranja i da će GRAWE na tržištu osiguranja u Crnoj Gori “uvijek imati prostora“.

Dug i jak aplauz ispratio je izlazak na binu i obraćanje izvršne direktorice GRAWE osiguranja, Maje Pavličić, koja je prema riječima mnogih iznjela najveći teret uspjeha kompanije u proteklih 15 godina. Izvršna direktorica Pavličić se u emotivnom obraćanju zahvalila svima koji su učestvovali u stvaranju uspješne kompanije kakva je GRAWE osiguranje danas.

Emotivan i gromoglasan prijem izvršne direktorke GRAWE-a i ovacije u sali, posebno iz djelova gdjje su program pratili zaposleni i najbliži saradnici, pokazao je da iako duga istorija i vrhunski rezultati svjedoče o trajanju, uspjehu i realnom bogatstvu, ipak najveći kapital GRAWE osiguranja predstavljaju ljudi, što je potvrđeno i filmom čije emitovanje je usljedilo i u kom su zaposleni u ličnim i iskrenim ispovjestima govorili o svojoj kompaniji kao sigurnoj luci, kolegama kao prijateljima i drugoj porodici,  i zajedništvo koje ih krasi i koje predstavlja garant uspjeha koji ostvaruju, sljedeći principe matične kompanije.

Da su društveno odgovorna kompanija dokazali su u nastavku večeri, donacijom od 5.000 eura Dječjem Domu “Mladost” iz Bijele, na čemu im se u obraćanju zahvalio Janko Labović, v.d. direktora Doma.

Uručeni su i pokloni u vidu vrijednih monografija počasnom predsjedniku Harnonkortu i predsjedniku Odbora direktora Mikiću, a podijeljene su i svećane Zahvalnice zaposlenima preko 10 godina Vesni Radović, Biljani Vukčević i Aleksandri Đurović, a zahvalnica je uručena i izvršnoj direktorici Pavličić, koja je u kompaniji od osnivanja.

Nasmijana lica i prijateljski pozdravi obilježili su ovaj susret, a nakon završnih riječi urednika regionalne TV emisije o osiguranju MOJA POLISA, Miroslava Alavanje, koji je vodio proslavu, zvanice su u najboljem raspoloženju nastavile neformalno druženje do kasnih večernjih sati uz prigodno posluženje, ples i muzičku zabavu, za koju se pobrinuo bend “Senkina đeca”.

Uspijeh večeri, kao i uspijeh koji traje već 15 godina mogao se čitati na zadovoljnim i ponosnim licima svih koji svoje lične i poslovne uspjehe vežu uz brend GRAWE osiguranja, a događaj su napustili sigurni da je pred njima još mnogo uspješnih godina.

KONSTANTAN RAST

I prošla godina je bila najuspješnija do tada
Bruto fakturisana premija na kraju 2018. godine iznosila je 6,9 miliona eura, odnosno 45,30% učešća na tržištu životnih osiguranja. Bilansna suma je iznosila skoro 55 miliona eura ili 62,78% udijela u ukupnoj aktivi svih društava životnog osiguranja koja posluju u Crnoj Gori. Kao pokazatelj stabilnosti i sigurnosti, tehničke rezerve prelaze 37 miliona eura i za 10% su uvećane u odnosu na prethodnu godinu. Ostvarena bruto dobit na kraju 2018. godine dostigla je iznos od 2,76 miliona eura. Nakon veoma uspješnog pripajanja Merkur osiguranja u 2017. godini, GRAWE je početkom 2018. godine uspješno preuzelo i portfelj Atlas Life osiguranja. Isplaćeno je 115 naknada za istek ugovora o osiguranju, a portfelj je dostigao broj od preko 40.000 zadovoljnih osiguranika. Rezultati za 2019. godinu će biti još bolji.

Fotografije sa proslave mo#ete pogledati u galeriji ispod:

Check Also

Održana konferencija “Pojas i put – saradnja Kine i zemalja Centralne i istočne Evrope”

Konferencija ,,Pojas i put – saradnja Kine i zemalja Centralne i istočne Evrope”, bila je …

One comment

  1. Svaka čast! Jedino osiguranje u CG koje pripisuje dobit svojim klijentima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.