Čeka se odluka Apelacionog suda za stečaj u Properti investmentu

Dodajte komentar
Budva

Odložen je sastanak povjerilaca kompanije Properti investment, koja se dovodi u vezu sa nekadašnjom savjetnicom Svetozara Marovića Oliverom Ilinčić, jer se ova kompanija žalila Apelacionom sudu zbog otvaranja stečaja.

Ročištu su pristupili samo advokati Heta aset resolution i opštine Budva, pa uslova za formiranje odbora povjerilaca nije ni bilo. Do sada je svoje potraživanje prijavilo osam povjerilaca, ali lista priznatih i osporenih potraživanja još nije sačinjena. Ročište za ispitivanje potraživanja koje je trebalo da bude održano sjutra, takođe je odloženo do odluke Apelacionog suda.

Heta je podnijela prijavu kao razlučni povjerilac zbog potraživanja 7,15 miliona eura, dok isti status traže Opština Budva za lokalne javne prihode za 831,2 hiljade eura i Poreska uprava za 650 hiljada eura. Kao izlučni povjerilac prijavu je podnijelo hotelsko turističko preduzeće Vile Oliva.

Među neobezbijeđenim povjeriocima su Prva banka sa potraživanjem od tri miliona eura, kompanija Mediteran projekt sa 90 hiljada eura, Centralna banka sa 420 eura i podgorička Uprava lokalnih javnih prihoda sa 300 eura potraživanja.

Na ročištu za ispitivanje postojanja stečajnih razloga advokatica Marija Milovanović je tvrdila da se zahtjev Poreske uprave za otvaranje stečaja temelji na dugu iz 2008. godine za koji je, kako je navela, nastupila apsolutna zastara. Ipak, sudija Blažo Jovanić njen prigovor je ocijenio neosnovanim i uveo stečaj zbog duga za porez na nepokretnosti od 235,1 hiljada eura. Prema izvještaju stečajnog upravnika Dragana Milica, račun Properti investmenta je u blokadi 11 godina i to na iznos od 1,3 miliona eura. Ova kompanija posjeduje 10 hiljada kvadrata Zemljišta u Lučicama, ali je ta imovina, kako stoji u izvještaju, opterećena teretima i ograničenjima u korist više povjerilaca.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *