United Grupa preuzima bugarski Vivacom

Dodajte komentar

Vodeći telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi, United Grupa, vlasnik SBB-a, Telemacha, N1, Nove S, postigla je dogovor o kupovini Vivacoma, najvećeg operatora u Bugarskoj.

Ova akvizicija je druga po redu od marta 2019. godine, kada je investicioni fond BC Partners, sa sjedištem u Njujorku i Londonu, kupio United Grupu u jednoj od najvećih transakcija ikad u ovom regionu. Akvizicija će ubrzati rast United Grupe, proširiti njenu geografsku prisutnost i potvrditi njen položaj regionalnog lidera u ovoj industriji. United Grupa već posluje u šest zemalja regiona.

Vivacom pruža usluge preko 1.8 miliona korisnika. Prva je telekomunikaciona kompanija u Bugarskoj, koja danas pruža napredne servise kao što su optički internet, mobilna telefonija i digitalna televizija privatnim i poslovnim korisnicima.

Očekuje se da će transakcija biti okončana u drugom kvartalu 2020. godine, nakon dobijanja dozvole od antimonopolske komisije. Sama kupovina biće realizovana kroz kredit i sopstvena sredstva.

“Bugarska je privlačno tržište, a ova akvizicija će nam omogućiti da još više diverzifikujemo svoje poslovanje. United Grupa ima odlične rezultate kod ovakvih akvizicija i integracija, sa više od sto kupovina od svog nastanka”, izjavila je Viktorija Boklag, CEO United Grupe.

“Kada smo investirali u United Grupu, identifikovali smo njen poslovni model, tehnologiju i regionalno vođstvo kao ključne pokretače organskog rasta, koji dodatno ubrzavaju akvizicije lokalnih kompanija. Zadovoljstvo nam je što ćemo sa Vivacomom dobiti dinamičnog operatora koji posluje na tržištu koje raste, što nam omogućava dalje širenje biznisa u Evropi”, kaže Nikos Statopulos, Partner u BC Partnersu, prenosi Bif.rs

Finansijski savjetnik Vivacoma bio je Lazard, a CMS je učestvovao kao pravni savjetnik. Finansijski savjetnici United Grupe bili su Citigroup, JP Morgan i Lion Tree, dok je Paul Weiss bio pravni savjetnik.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *