Budžet glavnog grada iznosiće 93 miliona eura

Dodajte komentar

Glavni grad je stabilan i održiv ambijent u finansijskom smislu i iduće godine imaće najveći budžet do sada, vrijedan 93 miliona eura, saopštio je gradonačenik Podgorice Ivan Vuković.

On je, na sastanku sa predsjednikom Privredne komore (PKCG) Vlastimirom Golubovićem, kazao da crnogorska ekonomija raste, te da su prihodi kompanija sve veći, pišu Dnevne novine.

“Posebno smo zadovoljni što značajan broj privrednih subjekata posluje u Podgorici. Glavni grad se trudi da bude kvalitetan i efikasan servis njihovim potrebama, da ubrzava administrativne procedure i vjerujem da su vidljivi rezultati takvog angažovanja”, rekao je Vuković, dodajući da su u Glavnom gradu posebno zadovoljni što znazan broj preduzeća posluje u Podgorici.

Na sastanku su predstavljeni rezultati analize poslovanja kompanija koju je PKCG uradila za sve crnogorske opštine.

“Prema podacima Poreske uprave, završne račune za prošlu godinu u Podgorici je predalo 7.870 preduzeća, što je 12,4 odsto više u odnosu na 2017. Na ovom području posluje 35,8 odsto svih aktivnih kompanija Crne Gore, koji zapošljavaju 62.500 osoba, 12,6 odsto više nego u 2017. Kompanije su u prošloj godini iskazale prihod od 5,2 milijarde eura, što je rast od sedam odsto. Njihova dobit je iznosila 354,5 miliona eura i 15,6 odsto je veća u odnosu na 2017. godinu”, kazali su u PKCG.

Golubović je čestitao na dobrim rezultatima i istakao da budžet Podgorice za iduću godinu dovoljno govori o uspješnosti projekata koji su realizovani ove godine.

Posebno smo zadovoljni što značajan broj privrednih subjekata posluje u Podgorici. Glavni grad se trudi da bude kvalitetan i efikasan servis njihovim potrebama, da ubrzava administrativne procedure i vjerujem da su vidljivi rezultati takvog angažovanja

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *