Imperativ je kvalitet gradnje autoputa, upitan rok završetka radova

Prvobitni rok za završetak prioritetne dionice Smokovac-Mateševo auto-puta Bar-Boljare je 30. septembar naredne godine, ali do tada je još dug period da bi se licitiralo sa danima završetka projekta, saopštio je juče u Skupštini ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

Odgovarajući na pitanje poslanika DPS-a Miloša Nikolića, kazao da se od početka insistira na kvalitetu, bezbjednosti, dugotrajnosti i punoj funkcionalnosti radova, “što ostaje imperativ Vlade kao investitora”, pišu Dnevne Novine.

“Kako više nije upitno da li će se prioritetna dionica završiti, Vlada fokus pažnje pomjera prema stvaranju preduslova za početak realizacije ostalih dionica autoputa, prioritetno od Mateševa do Andrijevice, što je logičan nastavak investicije”, dodao je ministar saobraćaja.

On je pozvao sve zainteresovane da izraze interesovanja i predlože uslove i modele za realizaciju ostalih dionica prema principima prvatno-javnog partnerstva.

“U toj utakmici neće biti povlašćenih igrača, a cijena, rokovi i kvalitet rada, iskustvo i referentnost biće jedine preporuke koje ćemo cijeniti kao investitor”, zaključio je Nurković.

Check Also

Rast indeksa i prometa obilježili sedmicu na Montenegroberzi

Rast indeksa i prometa obilježili su na Montenegroberzi sedmicu u kojoj je Crna Gora otvorila …

One comment

  1. Prvobitni rok je bio 4 godine od početak radova, odnosno od maja 2015. godine. Ili ste pogrešno prenijeli informaciju ili se Ministarstvo, po ko zna koji put, igra datumima i ciframa o trošku građana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *