Netflix ukida podršku za starije Samsung Smart televizore

Već neko vrijeme Netflix najavljuje da će do kraja godine prekinuti podršku za određene starije uređaje.

To se uglavnom  odnosi na starije USB TV stikove, ali je Netflix najavio i da će ova mjera uticati i na starije modele Samsung pametnih televizora. Prestanak podrške zakazan je za 1. decembar ove godine, piše pcpress.

Samsung je objasnio da su razlozi za to tehnički limiti televizora. Na žalost, do ovog trenutka ni Netflix ni Samsung nisu objavili koji modeli će biti pogođeni ovom mjerom. Drugim riječima, ako posjedujete Samsung televizor stariji od godinu dana, postoji mogućnost da uskoro ostanete bez Netflix-a.

Netfilx pretplatnici koje pogađa ova situacija moći će da nastave sa streaming-om sadržaja samo ako nabave neki USB TV stick, Apple TV, Playstation 4 ili bilo koji drugi eksterni uređaj koje Netflix i dalje podržava.

“Netflix je najavio da njihov streaming sadržaj, zbog tehničkih ograničenja, više neće biti podržan od strane određenih elektronskih uređaja, uključujući i neke Samsung modele, počevši od 2. decembra 2019. godine. Ova promjena odnosi se na pojedine Samsung Smart TV modele iz 2010. i 2011. godine, koji su se prodavali u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Navedeni uređaji dobiće notifikaciju sa obaveštenjem o ovoj izmeni. Korisnici koji i dalje imaju ove modele, moći će da povežu svoj Smart TV sa mnogim drugim uređajima, kako bi nastavili da uživaju u streaming sadržajima. Spisak drugih kompatibilnih uređaja možete naći na netflix.com/compatibledevices. Svi ostali Samsung Smart TV modeli proizvedeni nakon 2011. neće biti pogođeni ovom promjenom”, saopšteno je iz Samsunga.

Check Also

Montenegroberza i Zagrebačka berza potpisale sporazum o saradnji

Predstavnici Montenegroberze i Zagrebačke berze potpisali su danas sporazum o saradnji, čiji je cilj unapređenje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *