Najbolji rezultat Intesa Sanapolo banke od 2008. godine

Dodajte komentar

Italijanska banka Intesa Sanpaolo izvijestila je u utorak da je treće tromjesečje zaključila sa neto dobiti većom za četvrtinu zahvaljujući većim prihodima od naknada i provizija i skoku dobiti od trgovanja hartijama od vrijednosti koji su nadoknadili niže kamatne prihode, piše portal Indikator.

Neto dobit najveće italijanske banke u segmentu poslovanja sa građanima, poskočila je u trećem kvartalu 25,3 odsto, na 1,04 milijarde eura.

Prihodi su porasli 5,7 odsto, na 4,52 milijarde eura.

Neto prihodi od naknada i provizija pritom su bili za 1,6 odsto viši nego u istom razdoblju prošle godine, dostigavši 1,99 milijardi eura. Neto kamatni prihodi smanjeni su za 5,6 odsto, na 1,74 milijarde eura dok je dobit od trgovanja hartijama od vrijednosti više nego udvostručena, na 479 miliona eura.

U prvih devet ovogodišnjih mjeseci Intesa Sanpaolo poslovala je sa neto dobitkom u iznosu 3,31 milijarde eura, što je povećanje od 9,9 odsto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Komentarišući devetomjesečnu neto dobit, Messina ističe da je “posrijedi najbolji rezultat za prvih devet mjeseci u poslovnoj godini od 2008. godine, zahvaljujući solidnim rezultatima poslovanja u osnovnoj djelatnosti”.

“Time smo ostvarili već 82 posto ukupne neto dobiti zabilježene u 2018. godini”, dodao je Messina.

Prihodi su u razdoblju od januara do septembra smanjeni za 0,8 odsto u odnosu na isto razdoblje lani, na 13,58 milijardi eura, pokazao je poslovni izvještaj.

U poslovnoj 2019. u Intesi očekuju rast neto dobiti u odnosu na 2018. na osnovu rasta prihoda, kontinuiranog smanjenja operativnih troškova i nižih troškova rizika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *