Šta je bankoosiguranje i kako vam štedi vrijeme?

Dodajte komentar

Ako se vodite izrekom „Vrijeme je novac”, vjerujemo da naša Sveznalica ne mora da vas ubjeđuje u to zbog čega je važno da nastavite sa čitanjem ovog blog posta, već odmah može početi priču o našoj današnjoj temi. Zbog toga preskačemo duge uvode i počinjemo priču o bankoosiguranju, zahvaljujući kojem na brz i jednostavan način možete ugovoriti osiguranje ⎼ za 3, 4, sad! ?

Šta je bankoosiguranje?

Vjerovatno po samoj složenici možete pretpostaviti o čemu je riječ, ali ako se pitate da li je zaista toliko jednostavno kao što zvuči, Sveznalica vam, uz osmijeh, potvrdno klima glavom.

Bankoosiguranje predstavlja prodaju usluga osiguranja u banci, a ukoliko je Erste banka vaša banka, ovu uslugu možete ugovoriti u svim filijalama i to za sve vrste osiguranja.

Bankoosiguranje predstavlja ništa drugo do prodaju usluga osiguranja u banci. Tačnije, ovo podrazumijeva da banka prodaje usluge osiguranja zainteresovanim klientima u ime i za račun osiguravajućeg društva sa kojim banka ima potpisan Ugovor o zastupanju. Da bismo vam pojednostavili, napravićemo analogiju sa turističkom agencijom. Kada želite da putujete, ali nemate vremena da pronađete najpovoljnije opcije za prevoz i smještaj, da istražite znamenitosti koje treba posjetiti, da unaprijed organizujete izlete do obližnjih mjesta i kupite putno osiguranje, zatražićete predstavnicima agencije u koju imate povjerenja da sve to, kao posrednici, urade umjesto vas.

U Erste banci ovu uslugu možete ugovoriti u svim filijalama, a dodatna je prednost što na ovaj način možete obezbijediti sve vrste osiguranja ⎼ kako životnog tako i neživotnog.

Ipak, tu nije kraj. Kada smo pomenuli uštedu vremena kao jednu od ključnih prednosti bankoosiguranja, mislili smo prije svega na to da vam Erste banka, u zavisnosti od toga koje osiguranje želite da ugovorite, nudi olakšanu proceduru. Na ovaj način ovlašćeni zastupnici, koje ćete upoznati prilikom posjete banci, preuzimaju komunikaciju sa osiguravajućim društvom, oslobađaju vas obaveze da lično odlazite u njihove poslovnice, pa tako vrijeme koje biste utrošili na sve to možete posvetiti dragim ljudima i svemu onome što volite i zbog čega želite da dan traje bar malo duže od 24 časa. ?

Čemu služi polisa osiguranja ugovorena u banci?

Ukoliko želite da aplicirate za kredit za koji se kao uslov navodi i polisa osiguranja, kakve su pojedine vrste gotovinskih kredita, vjerovatno će vas obradovati činjenica da polisu osiguranja možete ugovoriti na istom mjestu gdje i kredit, bez odlaska u poslovnicu osiguravajućeg društva.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Ovlašćeni zastupnici preuzimaju komunikaciju sa osiguravajućim društvom i oslobađaju vas obaveze da lično odlazite u njihove poslovnice, pa tako vrijeme koje biste utrošili na sve to možete posvetiti dragim ljudima i svemu onome što volite.[/box]

Svakako, ako kao sredstvo obezbjeđenja kredita želite da priložite polisu osiguravajućeg društva koje Erste banka ne zastupa, to možete učiniti i ta polisa će biti prihvaćena u slučaju da predstavlja odgovarajuće sredstvo obezbjeđenja kredita za koji aplicirate.

Mnogi smatraju da ovdje počinje i završava se sva priča o bankoosiguranju, međutim, osim ugovaranja osiguranja u svrhe uzimanja kredita, banke nude još mnogo toga. Razlog je jednostavan ⎼ postoji više vrsta osiguranja, pa samim tim i polisa, a Erste banka uvijek nastoji da ide u korak sa vašim potrebama i željama.

Koje dodatne pogodnosti nudi Erste banka?

Poznajete li osobu koja ne voli poklone, naročito potpuno neočekivane, posebno kada dobije nešto što joj je i više nego potrebno? Naša Sveznalica priznaje da joj ne ide od ruke da se sjeti nekoga ko na sve to ne bi oduševljeno reagovao. Zbog toga, ukoliko ste budući ili postojeći klijent Erste banke, evo koje dodatne pogodnosti možete očekivati kada je riječ o osiguranju.

Svi korisnici važeće Erste Mastercard Standard kreditne kartice na poklon dobijaju karticu putnog zdravstvenog osiguranja za njih i članove njihove porodice.

Bliži se sezona prazničnih putovanja, a sa njom i nezaobilazno pitanje: „Gdje ćeš za Novu?“ Možda je vaš odgovor u vidu turističke destinacije već spreman, a možda faza planiranja prazničnog putovanja tek predstoji, ali ono što je sigurno jeste da svi korisnici Erste Mastercard Standard kreditne kartice imaju jednu brigu manje ⎼ putno zdravstveno osiguranje. Upravo zato što znamo koliko je važno da se osjećate bezbrižno čak i onda kada se nalazite daleko od kuće i da uživate u svim čarima koja putovanja sa sobom nose, uz važeću kreditnu karticu, kao rani novogodišnji poklon od vaše banke dobijate karticu putnog zdravstvenog osiguranja za vas i članove vaše porodice.

Sa druge strane, ako ste penzioner i potrebna su vam sredstva koja želite da usmjerite na tekuću potrošnju ili refinansiranje obaveza, ukoliko ispunjavate uslove, u Erste banci možete dobiti gotovinski kredit za penzionere uz besplatnu polisu osiguranja. U ovom slučaju vi ne plaćate polisu, već to za vas radi banka, a jednom kada vam je kredit odobren, dobijate besplatno i Mastercard debitnu karticu.

Ako ste penzioner i potrebna su vam sredstva koja želite da usmjerite na tekuću potrošnju ili refinansiranje obaveza, ukoliko ispunjavate uslove, u Erste banci možete dobiti gotovinski kredit za penzionere uz besplatnu polisu osiguranja.
Ova kartica će biti vezana za račun na koji primate penziju, a nudi vam bezbroj mogućnosti: od plaćanja bez naknade na svim prodajnim mjestima sa istaknutim Mastercard logom, preko podizanja gotovine sa bankomata Erste grupe u zemlji i inostranstvu, pa sve do ostvarivanja i do 30% popusta prilikom kupovine na prodajnim mjestima koja se nalaze u svim opštinama na teritoriji Crne Gore. U poslјednjem slučaju, prodajna mjesta ćete lako prepoznati po oznaci Erste povoljnosti, a šanse da ih uočite su velike, jer ih ima preko 300 ⎼ od supermarketa, prodavnica građevinskog materijala, opreme i alata, pa sve do prodajnih objekata u kojima možete pronaći nešto za mališane.

Nadamo se da smo uspjeli da pojasnimo većinu pojedinosti koje se tiču bankoosiguranja. Ipak, ukoliko imate još neke nedoumice ili želite da saznate koje vam još pogodnosti nudi Erste banka, uvijek nam se možete obratiti. Stojimo vam na raspolaganju i rado ćemo vas saslušati. ?

Izvor: Erste banka

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *