Najskuplje parking mjesto na svijetu prodato za skoro milion dolara

Rastom cijena nekretnina u Hong Kongu, koji je i inače poznat po izuzetno skupim stanovima, skočile su i cijene parking mjesta, pa je u tom gradu, kako piše Fortune, prodato najskuplje mjesto za parkiranje na svijetu. Njegova cijena, naime, iznosila je gotovo milion dolara (972.000).

Johnny Cheung Shun-yee je srećnik koji je taj novac prošle nedelje stavio u džep, a riječ je o preduzetniku koji kupuje nekretnine u lošem stanju, preuređuje ih i onda prodaje po visokim cijenama. Tako je, na primjer, lani tokom devet mjeseci na stanovima samo jedne zgrade zaradio oko 114,8 miliona dolara.

Riječ je o najskupljem poslovnom neboderu na svijetu – The Center, pa ne čudi i da najskuplje parking mjesto pripada upravo toj zgradi. Po toj cijeni se može kupiti jednosobni stan na Menhetnu.

“Takvim tajkunima to zapravo i nije neka značajna zarada kada se uporedi sa vrijednošću prostora koje posjeduju”, smatra Stanley Poon iz agencije za najam nekretnina Centaline Commercial.

Ti milionski iznosi samo su jedna od ilustracija razlike između ultrabogatih i prosječnih ljudi koji žive u Hong Kongu.

Check Also

I u krizi depoziti stabilni

Dinamika kretanja depozita tokom godine korespondira sa početkom pandemije, kao i lošijim rezultatima turističke sezone, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *