Veliko interesovanje za Aerodrome

Dodajte komentar
Aerodrom Tivat

Više od 80 predstavnika iz 33 kompanije iz Evrope, Amerike i Azije prisustvovalo je juče predtenderskoj konferenciji za dodjelu koncesije za aerodrome Crne Gore.

Potpredsjednik Vlade i predsjednik Tenderske komisije Milutin Simović istakao je da postoji izuzetno veliko interesovanje za aerodrome u Podgorici i Tivtu, te da Crna Gora postaje globalno atraktivna investiciona destinacija.

“Prisustvo renomiranih kompanij a poput francuskih Bouygues construction i Airports de Paris, turskog TAVa i Limak Groupa, irskog Daa Internationala, korejskog International Airporta je potvrda da smo u Crnoj Gori stvorili atraktivan i stabilan investicioni ambijent”, poručio je Simović.

On je istakao da Vlada želi da dobije partnera koji će na oba aerodroma razviti neophodnu infrastrukturu, obezbijediti sigurna i kvalitetna radna mjesta za zaposlene i koji će aktivno privlačiti nove avio-prevoznike, otvarati nove regionalne, evropske i dalje rute. Simović je istakao da Vlada želi partnera koji će ponuditi i konkurentne finansijske predloge.

“Proces davanja koncesija biće vođen u skladu sa najboljim evropskim praksama osiguravajući fer i transparentnu tendersku proceduru, uz visok nivo integriteta i etike. Crna Gora je kvalitetna, pouzdana i sigurna investiciona destinacija. U ovom procesu osiguraćemo fer tržišnu utakmicu, a neka pobijedi najbolji”, kazao je Simović.

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković osvrnuo se na značajna ulaganja Vlade u razvoj turističke privrede, sa fokusom na razvoj zimskih turističkih centara.

On je naglasio da očekivani porast broja turista podrazumijeva savremenu i razvijenu saobraćajnu infrastrukturu, naročito u dijelu vazdušnog saobraćaja.

“Svake godine bilježimo porast broja putnika na crnogorskim aerodromima što je svakako dodatni stimulans za zainteresovane kompanije. Raduje me da je prisutan velik broj zainteresovanih kompanija, kredibilnih na globalnom tržištu vazdušnog saobraćaja. U skladu sa tim, očekujem i kvalitetne ponude”, zaključio je Nurković.

Izvor: Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *