Sonja Radović Jelovac dobitnica nagrade Architecture MasterPrize za 2019. godinu

Dodajte komentar

Chalet Jelovac, projekat Dr Sonje Radovic Jelovac, osnivača i vodećeg projektanta arhitektonskog biroa   Studio Synthesis architecture & design iz Podgorice je odabran od strane internacionalnog žirija Architecture MasterPrize a za dobitnika nagrade Architecture MasterPrizeAMP za 2019. godinu u kategoriji Arhitektonski projekat – Rezidencijalna arhitektura.

Sonji Radović Jelovac je prisutvovala  ceremoniji dodjeli nagrada koja se organizuje za dobitnike nagrade Architecture MasterPrize za 2018. i 2019. godinu u muzeju Gugenhajm u Bilbau, 14.okrobra, 2019. godine.

Na ovom događaju, prisutni su imali priliku da se upoznaju sa drugim dobitnicima Architecture MasterPrize nagrade kao i članovima žirijia i predstavnicima medija. Tokom večeri, dodijeljena su priznanja i nagrade za projektante za fazu arhitekture, enterijera i pejzažne arhitekture.

Misija Architecture MasterPrize je da unaprijedi vrednovanje i vidljivost kvalitetnih arhitektonskih projekata širom svijeta.

VIŠE O PROJEKTU

Objekat  Chalet Jelovac, predstavlja primjer  uspješne integracije u osjetjivi pejzaž nadomak  Parka šume Dulovine u Kolašinu. Pozicioniran je uz linerani niz brezove sume koja  ovoj lokaciji daje autentičnost i različitost  kolorita i sjene promjenom godišnjih doba. Ključno za osmišljavanje arhitektonskog koncepta je bila veza prirode i kulture, kao i privatnog i javnog, što je postignuto kroz adaptivna I multifunkcionalna rješenja i kroz različito korišćenje  prostora u različitim vremenskim uslovima integrišući različite programe i aktivnosti.

LINK O NAGRADI

https://architectureprize.com/winners/winner.php?id=3906

fotografije sa dodjele nagrade Photo credit: Architecture MasterPrize

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *