Do kraja godine revizije Agrobudžeta, Instituta za javno zdravlje, opštine Plav

Dodajte komentar

Državna revizorska institucija (DRI) obaviće do kraja godine pojedinačne finansijske i revizije pravilnosti Agrobudžeta Crne Gore, Instituta za javno zdravlje, opštine Plav, kao i revizije godišnjih konsolidovanih finansijskih izvještaja 15 političkih subjekata za prošlu godinu, saopšteno je u DRI.

Revizori su, kako se navodi u juče objavljenom izvještaju, od oktobra prošle do istog mjeseca ove godine obavili 41 reviziju.

“Od tog broja bilo je 16 pojedinačnih finansijskih i revizija pravilnosti, tri revizije uspjeha, jedna informacionog sistema, tri kontrolne, deset revizija političkih subjekata za prošlu godinu i osam revizija političkih partija za 2017, koje nijesu ušle u prethodni Godišnji izvještaj DRI”, kazali su u DRI.

U pojedinačnim finansijskim i revizijama pravilnosti, kako su dodali, DRI je dala ukupno 185 preporuka i 37 mišljenja, kao i tri mišljenja i 75 preporuka u obavljenim revizijama uspjeha. “Kod tri kontrolne revizije konstatovano je da je od ukupno 58 datih preporuka, realizovano njih 46, pet djelimično, šest nije realizovano, dok je počela realizacija jedne”, naveli su u DRI koja je dala ukupno 67 preporuka i 20 mišljenja u izvještajima o reviziji konsolidovanih godišnjih finansijskih izvještaja deset političkih subjekata za prošlu godinu, kao i 47 preporuka i 16 mišljenja kada je riječ o revizijama izvještaja osam političkih partija za 2017.

Godišnji izvještaj DRI sadrži i izvještaj o reviziji Predloga zakona o završnom računu budžeta za prošlu godinu, izvještaj o realizaciji zaključaka Skupštine povodom usvajanja Zakona o završnom računu budžeta Crne Gore za 2017, kao i izvještaj o ocjeni primjene kriterijuma fiskalne odgovornosti u prošloj godini.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *