ŽICG: Para za otpremnine nema, ukoliko Vlada ne pomogne

Izvršni direktor Željezničke infrastrukture (ŽICG) Ljubiša Ćurčić obavijestio je zaposlene koji su se prijavili za sporazumni prekid radnog odnosa da ta kompanija nema novca za isplatu otpremnina koje ih sleduju, te da će se plan realizovati jedino ako im Vlada bude dodijelila novac.

– Finansijska situacija društva je nepovoljna i s tim u vezi je utvrđeno da sada društvo nema sredstava za isplatu otpremnina, napisao je Ćurčić, čiji je odgovor objavljen na fejsbuk stranici Novog sindikata Željezničke infrastrukture.

Isplata otpremnina zaposlenima u javnoj upravi koji su se prijavili za sporazumni raskid radnog odnosa je počela, a otpremnine iznose od 1.051 do 16.490 eura. Zaključno sa 28. oktobrom, 95 organa i institucija na centralnom nivou obavijestilo je Ministarstvo javne uprave da namjerava zaključiti sporazume sa 692 zaposlena, prenosi CdM.

Ćurčić je obavijestio Sindikat da će, ukoliko Vlada u narednom periodu dodijeli ovom društvu sredstva za isplatu otpremnina, biti sprovedene određene radnje u vezi sa podnijetim zahtjevima zaposlenih.

– Vjerujem da ćete imati razumijevanja za ovakvu situaciju, au slučaju da nastanu neke nove okolnosti po pitanju podnijetih zahtjeva za isplatu otpremnina bićete blagovremeno informisani, poručio je direktor zaposlenima.

Iz Sindikata su pitali da li je direktor znao da nemaju novca kada su se pravili spiskovi, a zaposleni planirali svoj život.

Check Also

EU odlučila – granice ostaju otvorene

Lideri EU zaključili su na sastanku posvećenom pandemiji kovida-19 da unutrašnje i spoljne granice EU …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *