Slovenački penzioneri od iduće godine putuju besplatno

Dodajte komentar

Rijetko koji zakonski predlog prođe bez glasa protiv, no upravo se to u utorak dogodilo s predlogom da penzioneri i svi stariji od 65 godina koji nisu u radnom odnosu od sredine iduće godine dobiju pravo na besplatan prevoz.

Za izmjene zakona o cestovnom prevozu kojim se određuje da od 1. jula iduće godine penzioneri imaju pravo na besplatan međugradski javni prevoz, glasalo je 75 prisutnih zastupnika u parlamnetu, a nijedan glas nije bio protiv.

Za zakonske izmjene izborila se nekadašnja premijerka, a u sadašnjoj vladi ministarka za infrastrukturu Alenka Bratušek koje je nakon izglasavanja rekla da je vrlo zadovoljna jer su penzioneri zbog niskih primanja deprivilegovana društvena skupina, pa će im rezanje troškova prevoza i mobilnost dobro doći, ali i zato jer je to korak prema većem korištenju javnog prevoza.

Za glasove penzionera inače se u Sloveniji najviše bori Demokratska stranka penzionera (DESUS) sadašnjeg ministra obrane Karla Erjavca koji je zadnjih dvadesetak godina na raznim dužnostima u svakoj vladi jer djeluje kao “tas na vagi” u različitim koalicijama.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *