Tivat: SD će tražiti raspisivanje lokalnog referenduma zbog Vladine namjere da aerodrom da u koncesiju

Dodajte komentar
Aerodrom Tivat

Odbornik Socijaldemokrata u SO Tivat Igor Petković najavio je danas da će ta partija zatražiti raspisivanje lokalnog referenduma u Tivtu u vezi namjere Vlade da aerodrom Tivat da u 30-godišnju koncesiju. Vlada koju čini i SD, prije nekoliko dana započela je pretkvalifikacioni postupak za izbor koncesionara za Aerodrome CG.

Petković čija partija u Tivtu čini lokalnu vlast sa DPS-om i HGI-om je danas na sjednici lokalnog parlamenta ocijenio da će grad Tivat u poslu na kome insistira Vlada, pretrpjeti štetu od najmanje 30 miliona eura.

“Koncesioni akt i sve što će se na osnovu toga raditi je nezakonito! Zato želimo zvanično da najavimo da ćemo iskoristiti sve mehanizme koji nam stoje na raspolaganju da dokažemo tu nezakonitost. Iniciraćemo pokretanje referenduma o ovom pitanju, jer o najvažnijem poslu ove generacije Tivćana, a važnijeg od davanja ACG u koncesiju nemamo, svoj sud moraju dati građani Tivta”, kazao je Petković.

Naglasio je da je Vlada “ušla u konflikt sa Evropskom Komisijom” raspisujući tender za aerodrome po važećem, a ne novom Zakonu o koncesijama što je tražila EU. Istakao je da je koncesioni postupak nezakonit jer nije na propisan nacin utvrđena vrijednost imovine koja se daje u zakup, kao i zbog toga što se na tender iznosi i imovina koja je pripada državi.

“Nadamo se da će Vlada, nakon što čuje naš stav, odustati od ovog posla, isto kao što s potpunim pravom odustaje od malih hidroelektrana uz obrazloženje da ne želi da radi nista protiv volje građana”, zaključio je Petković.

(Vijesti online)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *