“Radoje Dakić”: Prihvaćene dvije ponude vrijednosti skoro 72 hiljade

Dodajte komentar

Od devet ponuda, koliko je stiglo za prodaju materijala sa konstrukcija hala bivše fabrike „Radoje Dakić“, bile su prihvatljive samo dvije, ukupne vrijednosti 71,8 hiljada eura, saopštio je stečajni upravnik Mladen Marković.

On je Pobjedi potvrdio da je prihvatio ponudu danilovgradske kompanije Korming od 50,5 hiljada eura, koja je jedina bila veća od procijenjenog iznosa za materijal sa hale farbaone gotovih proizvoda, kao i ponudu Centra za reciklažu iz Nikšića od 21,3 hiljade eura za materijal sa hale termičke obrade, koja je bila procijenjena na 25 hiljada eura.

Ponude pojedinih kompanija bile su i po deset puta manje od početne vrijednosti, pa je tako Inter trejd Podgorica ponudio 53 hiljade eura, a Kapital M 41,7 hiljada eura za materijal sa hale montaže, procijenjen na 389,5 hiljada eura.

To je bio treći poziv koji je Marković raspisao, a koji nije uključivao preostalu imovinu koju čine urbanističke parcele za izgradnju objekata i za centralne djelatnosti, kao i saobraćajnice i pješačke zone.

Stečaj u fabriku „Radoje Dakić“ uveden je prije skoro tri godine zbog poreskog duga od 10,7 miliona eura. Ukupno je priznato 80 miliona eura potraživanja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *