Nova akcija dobrovoljnog davanja krvi zaposlenih u Teleko

Dodajte komentar

Volonterski klub Crnogorskog Telekoma je deveti put organizovao akciju dobrovoljnog davanja krvi za zaposlene. Ovu akciju Telekom tradicionalno organizuje u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi, a dragocjenu tečnost danas je doniralo oko dvadeset zaposlenih, među kojima ima višestrukih ali i novih davalaca.

„Humanost i solidarnost vrijednosti su koje naši zaposleni poštuju i promovišu i u kompaniji i van nje. Ovakvim akcijama želimo da skrenemo pažnju na činjenicu da je krv neophodna svakodnevno jer se u Zavodu za transfuziju krvi dnevno pripremi do 150 komponenata krvi za potrebe zbrinjavanja pacijenata širom Crne Gore, te da je prema zvaničnim statistikama svakom četvrtom čovjeku neophodna transfuzija krvi tokom života. Zbog toga je neophodno da se na dobrovoljno davanje krvi odluči što više građana i kompanija”, kazao je Matija Otašević, PR Crnogorskog Telekoma.

Iz Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore podsjećaju da krv može dati svaka zdrava osoba starosti od 18 do 65 godina, nakon obavljenog laboratorijskog i ljekarskog pregleda. Žene mogu dati krv tri puta, a muškarci četiri puta godišnje. Davanje krvi nije bolno i ne stvara naviku, a traje 5 do 7 minuta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *