Hakovani podaci tri miliona klijenata UniCredita

Italijanska banka UniCredit u ponedjeljak je objavila da je otkrila hakersku provalu u četiri godine star dokument koji sadrži podatke oko tri miliona klijenata u Italiji.

“UniCreditov tim za kibernetičku sigurnost identifikovao je incident s podacima, koji uključuje dokument kreiran 2015. godine sa zatvorenim skupom od približno tri miliona zapisa”, stoji u saopštenju.

Hakeri su se domogli “imena, gradova, telefonskih brojeva i adresa elektronske pošte”, ali nemaju “nikakve bankovne detalje koji bi im omogućili pristup računima klijenata ili dopustili neovlaštene transakcije”, poručuju iz banke.

Hakerska je provala prijavljena policiji, pokrenuta je interna istraga i stupa se u kontakt klasičnom odnosno elektronskom poštom s klijentima čiji su podaci možda kompromitovani, rekli su iz UniCredita.

Pozivajući se na izvore u policiji, italijanska agencija ANSA objavila je da su podaci preseljeni na Dark Web i da se istražuju moguće daljnje povrede ličnih podataka. ANSA podsjeća da je UniCredit izvijestio o hakerskom napadu i u julu 2017. godine kada je provaljeno u podatke 400.000 klijenata u Italiji.

Check Also

Minimalna potrošačka korpa u oktobru iznosila 645,10 eura

Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za oktobar ove godine iznosila je 645,10 eura. Od ukupne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *