Srbin nudi dva i po puta više za dionice Kraša od Braće Pivac

Brokerski nalozi pokazuju da je jedan kupac dao prošlog četvrtka nalog vrijedan 10,5 miliona eura za kupovinu 80.000 akcija Kraša, piše “Jutarnji list”.

List dodaje kako saznaje da iza te ponude stoji “Kappa Star Limited”, firma u vlasništvu srpskog preduzetnika Nebojše Šaranovića.

Količina akcija, za koju je ponuđena cijena od 1.050 kuna po akciji (140,8 eura), donijela bi kupcu još pet odsto ukupnog broja dionica Kraša.

Ova ponuda je dva i po puta veća od javne ponude za preuzimanje koju je za Kraš ranije dala Mesna industrija Braća Pivac, koji su po akciji ponudili 430 kuna (oko 57,7 eura).

Najnovijom ponudom za akcije Kraša šalje se poruka da “Kappa Star Limited”, koji je početkom nedjelje imao 23,97 odsto akcija, ne odustaje, već naprotiv pojačava kupovanje akcija, ocjenjuje “Jutarnji”.

Prema nekim navodima, Mesna industrija Braća Pivac i Kraš ESOP zajedno imaju kontrolu nad 62 odsto akcija. To znači da je trenutno “slobodno” za kupovinu još oko 14 posto dionica, a slaba ponuda za prodaju je indikator da dioničari očekuju još više cijene od onih koje “Kappa Star”” trenutno nudi i da se nadaju da će nadmetanje između Pivca i Šaranovića na kraju rezultirati još unosnijom ponudom, zaključuje se u tekstu.

Check Also

Crna Gora biće bogatija za moderni ski-centar na Hajli

Crna Gora je skriveni dragulj za turiste koji odmor tokom zime žele da provedu na …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *