Počelo onlajn glasanje za najbolje projekte na konkursu “Za svako dobro”

Dodajte komentar

Na sajtu www.zasvakodobro.me počelo je onlajn glasanje za najbolje projekte na Telekomovom konkursu „Za svako dobro 2019“. Svi zainteresovani građani mogu do 4. novembra u 10 sati na ovom sajtu da se detaljnije informišu o finalistima, i da odaberu projekat za koji smatraju da treba da postane dio svijeta novih mogućnosti.

U finalu konkursa “Za svako dobro” ove godine našlo se pet nevladinih organizacija, a podršku u iznosu do 10 hiljada eura po projektu dobiće dva projekta od posebne važnosti za zajednicu, koja budu imala najviše glasova građana. Da bi glasali, zainteresovani građani se registruju preko svoje e-mail adrese, uz pravilo da se sa jedne mejl adrese može glasati samo jednom.

Ove godine su u finalni krug takmičenja ušle organizacije Crnogorski gitaristički centar sa projektom „Muziku u sva srca“, Crnogorski savez za tehničku kulturu – Politehnika i projekat „Tehnička kultura mladih – imperativ vremena“, NVU Munja sa projektom „3D učionica“, Studentsko biznis udruženje i projekat „X godina preduzetništva i inovacija za mlade“, i Udruženje profesora informatike i informacionih tehnologija Crne Gore sa projektom „Mali programeri“.

“Za svako dobro” je Telekomova inicijativa u oblasti društvene odgovornosti, koja se realizuje šestu godinu zaredom. Do sada je konkursom podržano oko 30 projekta od posebne važnosti za zajednicu, a sa sredstvima za ovu godinu, riječ je o donacijama u ukupnom iznosu od 180 hiljada eura.

Oblasti podrške su: obrazovanje i kultura (medijska pismenost i korišćenje digitalnih tehnologija u službi obrazovanja svih generacija; edukacija mladih u STEM području – nauka, tehnologija, inženjerstvo, matematika; digitalne tehnologije u službi razvoja i promocije kulture), zaštita životne sredine i inkluzija osjetljivih grupa i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo.

Uz glasove onlajn zajednice koja će odlučiti o dvije donaciji, podršku u iznosu do 10 hiljada eura za najbolje digitalno Idejno rješenje pristiglo na Konkurs dodijeliće Ekspertska komisija koju čine zaposleni Crnogorskog Telekoma.

Najvažniji kriterijumi u vrednovanju projekata su relevantnost problema koji tretira, veličina ciljne grupe, aktuelnost i kvalitet projekta, odnosno inovativnost, izvodljivost i održivost.

Detalji o uslovima konkursa dostupni su na stranici https://telekom.me/o-kompaniji/za-svako-dobro-2019.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *