Direktor Fejsbuka pred američkim Kongresom: Libra će biti dobra stvar

Dodajte komentar

Direktor Fejsbuka Mark Zakerberg pokušao je da uvjeri skeptične američke poslanike da će digitalna valuta Libra, čije uvođenje planira ta kompanija, biti dobra stvar kojom će biti smanjeni troškovi elektronskih plaćanja i koja će pomoći da više ljudi učestvuje u globalnom finansijskom sistemu.

Zakerberg je u Kongresu rekao da Fejsbuk ne bi podržao nikakav potez Libre, koju čini konzorcijum od 21 člana, za pokretanje kriptovalute dok ona ne ispuni sva američka regulatorna pravila.

Demokratkinja Maksin Voters ranije je pozvala na obustavljanje pokretanja projekta Libra 2020. godine i izradila nacrt zakona kojim se zabranjuje tehnološkim kompanijama da se miješaju u finansijske usluge, podsjeća Rojters.

Ona je ispitivala Zakerberga o narednim koracima Fejsbuka u borbi protiv lažnih informacija uoči predsjedničkih izbora u SAD u novembru 2020. godine.

Fejsbuk je u ponedjeljak objavio da je uklonio mrežu ruskih naloga, koji su bili usmjereni ka američkim glasačima na Instragramu, koji je u vlasništvu Fejsbuka.

“Bilo bi korisno za sve ako se Fejsbuk koncentriše na rješavanje svojih mnogobrojnih postojećih nedostaka i propusta, pre nego što napravi bilo kakve dalje korake o projektu Libra”, rekla je Votersova Zakerbergu.

Libra je počela da gubi na snazi posljednjih nedjelja usljed stalnih kritika američkih poslanika i regulatora, koji strajuhuju da bi ona mogla da doprinese pranju novca i obori globalni finansijski sistem.

Nekoliko finansijskih partnera, uključujući Masterkard, Vizu, PejPal i i-Bej, napustili su projekat.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *