Radnici kompanije “Voli” formiraće sindikat

1 komentar

U kompaniji “Voli” biće osnovan sindikat, a predsjednik Odbora direktora Dragan Bokan će pomoći u formiranju radničke organizacije.

To je saopšteno iz Autonomnog građanskog pokreta, nakon sastanka sa čelnicima kompanije.

“Sada je pred kompanijom jedan kompleksan posao, jer 2.400 zaposlenih treba organizovati da osjete sve pogodnosti koje im donosi sindikalno organizovanje. AGP će pružiti svu tehičku i savjetodvanu pomoć u radu budućeg sindikata kako bi to bio jedan moderan sindikat i ozbiljan partner svom poslodavcu”, saopšteno je iz AGP-a.

Predstavnici menadžmenta su ukazali na rezultate u poslovanju kompanije, kao i na to šta su do sada učinili po pitanju radničkih prava, kao što je povećanje zarada u posljednjih nekoliko godina, davanja pomoći za liječenja, nagrada najboljim radnicima, ugovora na neodređeno…

“Izrazili su čvrst stav da je kompanija “Voli” radila, radi i da će raditi u skladu sa zakonom te i da je najavljeno produženje radnog vremena subotom bilo u skladu sa zakonom. Razmjenom informacija i ukazivanjem na određene propuste, a predsjednik Odbora direktora Dragan Bokan je obećao da će se uočeni propusti ispraviti, kao što je na primjer pauza u toku rada koja će sada biti u trajnju od najmanje 30 minuta”, saopšteno je iz AGP-a.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *