Avio linija Podgorica-Bari od januara, letjeće Montenegro Airlines

Nova avio linija između Podgorice i italijanskog Barija startovaće u januaru 2020., a na ovoj relaciji letjeće nacionalni avio prevoznik Montenegro Airlines, saznaje CdM.

Predstavnici „Aerodromi Crne Gore“ AD nedavno su učestvovali na radnom sastanku transnacionalne mreže projekta “ON CLOUD NINE – Povezivanje bliskih a neistraženih destinacija uspostavljanjem novih međujadranskih transportnih usluga” u glavnom gradu italijanske pokrajine Molise, Kampobasu.

Projekat ON CLOUD NINE (“Na devetom nebu”) ima za cilj da uspostavi avio veze između italijanske regije Pulje i Crne Gore, kao i Pulje i Albanije, kroz eksperimentalno pokretanje novih avio ruta. Ova inicijativa će doprinijeti unapređenju mobilnosti, trgovine i turizma u regionu Crna Gora – Italija – Albanija, kroz razvoj i poboljšanje kvaliteta novih prekograničnih, održivih i integrisanih mogućnosti za transport putnika. U okviru projekta Aerodromi Crne Gore će uspostaviti liniju Podgorica-Bari -Podgorica.

Treba napomenuti kako se na tržištima nekoliko zemalja bivše Jugoslavije očekuje se značajan rast broja putnika u redovnom saobraćaju ove zimske sezone.

“Na osnovu podataka analitčke kompanije Cirium (nekadašnji FlighGlobal) koja se bavi analizom trendova u oblasti vazduhoplovstva i putovanja, upoređujući zimsku sezonu 2019/20 sa prethodnom najosjetniji pomak u pogledu broja odlazećih putnika na evropskom kontinentu zabilježiće Crna Gora”, objavio je portal EX YU aviation.

Check Also

Crnogorski Telekom prvi u Crnoj Gori predstavlja eSIM tehnologiju

Crnogorski Telekom nastavlja sa predstavljanjem svjetskih digitalnih trendova u Crnoj Gori, čijim razvojem i uvođenjem …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *