Avio linija Podgorica-Bari od januara, letjeće Montenegro Airlines

Dodajte komentar

Nova avio linija između Podgorice i italijanskog Barija startovaće u januaru 2020., a na ovoj relaciji letjeće nacionalni avio prevoznik Montenegro Airlines, saznaje CdM.

Predstavnici „Aerodromi Crne Gore“ AD nedavno su učestvovali na radnom sastanku transnacionalne mreže projekta “ON CLOUD NINE – Povezivanje bliskih a neistraženih destinacija uspostavljanjem novih međujadranskih transportnih usluga” u glavnom gradu italijanske pokrajine Molise, Kampobasu.

Projekat ON CLOUD NINE (“Na devetom nebu”) ima za cilj da uspostavi avio veze između italijanske regije Pulje i Crne Gore, kao i Pulje i Albanije, kroz eksperimentalno pokretanje novih avio ruta. Ova inicijativa će doprinijeti unapređenju mobilnosti, trgovine i turizma u regionu Crna Gora – Italija – Albanija, kroz razvoj i poboljšanje kvaliteta novih prekograničnih, održivih i integrisanih mogućnosti za transport putnika. U okviru projekta Aerodromi Crne Gore će uspostaviti liniju Podgorica-Bari -Podgorica.

Treba napomenuti kako se na tržištima nekoliko zemalja bivše Jugoslavije očekuje se značajan rast broja putnika u redovnom saobraćaju ove zimske sezone.

“Na osnovu podataka analitčke kompanije Cirium (nekadašnji FlighGlobal) koja se bavi analizom trendova u oblasti vazduhoplovstva i putovanja, upoređujući zimsku sezonu 2019/20 sa prethodnom najosjetniji pomak u pogledu broja odlazećih putnika na evropskom kontinentu zabilježiće Crna Gora”, objavio je portal EX YU aviation.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *