Aerodrom Podgorica

Ponuđači za aerodrome uskoro u Podgorici

Predtenderska konferencija namijenjena potencijalnim ponuđačima za dodjelu koncesije za pravo korišćenja aerodroma Podgorica i Tivat biće organizovana krajem mjeseca u Podgorici, odlučeno je juče na konstitutivnoj sjednici Tenderske komisije.

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva je saopšteno da je na sjednici, kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović, pripremljen Poslovnik o radu Tenderske komisije, kojim se bliže uređuju organizacija, način rada i odlučivanja Tenderske komisije.

“Sagledan je dosadašnji tok pretkvalifikacione faze postupka, kao i pitanja koja su od značaja za dalji tok postupka za dodjelu koncesije. Ocijenjeno je svrsishodnim da 31. oktobra u Podgorici bude održana Predtenderska konferencija namijenjena potencijalnim ponuđačima”, kazali su u Ministarstvu.

Cilj konferencije je, kako se dodaje, da obezbijedi da svi potencijalni ponuđači, vodeći računa i o pravilima koja se odnose na zaštitu konkurencije, raspolažu u toku čitavog procesa istim i sveobuhvatnim informacijama, na osnovu kojih će moći da pripremaju ponude.

“Renomirani savjetnik Vlade i Tenderske komisije u ovom procesu IFC će tom prilikom prezentovati potencijalnim ponuđačima predmet i cilj koncesije, tehničke specifikacije aerodroma, parametre i strukturu koncesije, kapitalna ulaganja, kao i naredne korake u samoj tenderskoj proceduri”, precizirali su iz Ministarstva. Tekst javnog poziva za sve potencijalne ponuđače da učestvuju u pretkvalifikacionom postupku za dodjelu koncesije objavljen je 11. oktobra.

Check Also

Dvogodišnji gubitak aviokompanija 157 milijardi dolara

Međunarodno udruženje za aviosaobraćaj (IATA) objavilo je da bi aviokompanije, zbog drugog vala pandemije korona …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *