Aerodrom Podgorica

Ponuđači za aerodrome uskoro u Podgorici

Predtenderska konferencija namijenjena potencijalnim ponuđačima za dodjelu koncesije za pravo korišćenja aerodroma Podgorica i Tivat biće organizovana krajem mjeseca u Podgorici, odlučeno je juče na konstitutivnoj sjednici Tenderske komisije.

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva je saopšteno da je na sjednici, kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović, pripremljen Poslovnik o radu Tenderske komisije, kojim se bliže uređuju organizacija, način rada i odlučivanja Tenderske komisije.

“Sagledan je dosadašnji tok pretkvalifikacione faze postupka, kao i pitanja koja su od značaja za dalji tok postupka za dodjelu koncesije. Ocijenjeno je svrsishodnim da 31. oktobra u Podgorici bude održana Predtenderska konferencija namijenjena potencijalnim ponuđačima”, kazali su u Ministarstvu.

Cilj konferencije je, kako se dodaje, da obezbijedi da svi potencijalni ponuđači, vodeći računa i o pravilima koja se odnose na zaštitu konkurencije, raspolažu u toku čitavog procesa istim i sveobuhvatnim informacijama, na osnovu kojih će moći da pripremaju ponude.

“Renomirani savjetnik Vlade i Tenderske komisije u ovom procesu IFC će tom prilikom prezentovati potencijalnim ponuđačima predmet i cilj koncesije, tehničke specifikacije aerodroma, parametre i strukturu koncesije, kapitalna ulaganja, kao i naredne korake u samoj tenderskoj proceduri”, precizirali su iz Ministarstva. Tekst javnog poziva za sve potencijalne ponuđače da učestvuju u pretkvalifikacionom postupku za dodjelu koncesije objavljen je 11. oktobra.

Check Also

ePoslovanje: Šta je to eRačun i zašto nam je potreban

Privredna komora i Asocijacija menadžera Crne Gore organizovale su panel na temu „ePoslovanje: Šta je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *